A incepe o nouă seria de filme KineDok, brăilenii sunt invitați la documentare creative

3033

Written by:

A incepe o nouă seria de filme KineDok, brăilenii sunt invitați la documentare creative

Miercuri, 08 Iunie de la ora 20:00 la The Music Pub(Vinyl Pub Terasa) vor fi proiectate documentarele “Mame si fice” si “O lume noua” marca KineDok.

 

Țara: Slovacia

Regia: Ivana Hucíková

Tereza Michalová

 

Synopsis

Mame și fiice este un documentar de surt-metraj despre o familie formată din 3 femei și o fată, care trăiesc singure într-un mic sat din nordul Slovaciei. La un moment dat, viețile lor au luat o întorsătură complicată, ajungând să trăiască fără bărbați, fiind văduve sau divorțate. Filmul portretizează viața de zi cu zi a acestor patru femei, toate mame și fiice; se cunosc foarte bine, se iubesc, dar, într-un fel, poate că se și urăsc reciproc. Nu doar caracteristicile personale, ci și traseele lor în viață sunt asemănătoare, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă destinul poate fi și el moștenit de la părinți.

O lume nouă este o dramă despre o femeie singură care locuiește într-o casă pustie și care este înconjurată de propria ei tulburare psihologică. Își pierde bunurile, precum și speranța de a se întoarce la o viață normală. Singurii oameni care o țin conectată la lumea exterioară sunt fostul ei prieten, Laco, care încearcă să se reîmprietenească cu ea, și verișoara ei. Oare le pasă în mod sincer de Anna sau râvnesc la averea ei? Ce se va întâmpla cu Anna și cu casa ei în paragină?

 

KineDok este platformă internațională de spații pentru proiecții de film, o rețea unică de cluburi de film care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot din 2015, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est au fost proiectate în peste 100 de spaţii neconvenţionale din ţările participante Proiectul continuă în 2016 în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România și se extinde în Polonia și Norvegia aducând publicului o serie nouă de 15 filme provocatoare.

Partenerii programului – organizații din 7 țări europene, printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

Anul acesta, la prima ediție KineDok powered by One World Romania, vor fi prezentate 15 documentare din țările participante în peste 25 de locații din 20 de orașe din România.

În Brăila, proiecțiile sunt organizate de Asociația Coloreria. Cele 15 filme vor fi proiectate din două în două săptămâni, până în luna septembrie.

Catalogul de filme poate fi descărcat aici: http://kinedok.net/films?locale=ro

_____________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Coloreria

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:http://www.kinedok.net | http://www.facebook.com/one.world.romania

 

Last modified: 7 iunie 2016

Comments are closed.