A XV a ediţie a proiectului Teatrului „Maria Filotti”, TMF INDEPENDENT

616

Written by:

TMF INDEPENDENT

Joi, 5 noiembrie de la ora 18.00, la Sala Studio vă invităm la cea de a XV a ediţie a proiectului Teatrului „Maria Filotti”, TMF INDEPENDENT, ediţie la care am invitat spectacolul „ANTISOCIAL”, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Spectacolul „Antisocial”, semnat de Bogdan Georgescu, explorează din triplă perspectivă – a elevilor, părinților și profesorilor – un caz emblematic pentru starea sistemului educațional din România, petrecut la Cluj-Napoca, în iarna anului 2015. Mai multi elevi s-au confruntat în mod direct cu repercusiunile propriilor acțiuni, după ce au ironizat, într-un grup creat pe Facebook , mai mulți profesori ai Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”.

Textul este dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului – Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristi Timbuș și Maria Tomoiagă.

A XV a ediţie a proiectului Teatrului Maria Filotti TMF INDEPENDENT

În contextul unei ere digitale, care aparent ne poate ajuta să interacționăm mai bine, comunicarea dintre elevi, profesori și părinți devine, paradoxal, deficitară. Spectacolul pune accent pe nevoia normalității și a moralității în învățămâtul românesc, fără a aduce acuze niciuneia dintre părți, provocând, în schimb, la meditație, dezbatere și dialog.

Publicul este invitat la finalul reprezentației să ia parte la acest dialog. Pornind de la cazul prezentat în spectacol, dezbaterea are scopul de a crea oportunitatea unei întâlniri care să genereze întrebări și posibile răspunsuri, astfel Teatrul “Maria Filotti” marcând o nouă ediţie a proiectului “Divanele TMF”.

Link-ul paginii de facebook a turneului: https://www.facebook.com/AntisocialManifest/

Last modified: 3 noiembrie 2015

Comments are closed.