CONCURSUL „ARMONIILE DUNĂRII”, AJUNS LA CEA DE-A ŞAPTEA EDIŢIE

992

Written by:

CONCURSUL „ARMONIILE DUNĂRII”, AJUNS LA CEA DE-A ŞAPTEA EDIŢIE

Cea de-a şaptea ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII” se va desfăşura pe 25 martie 2016, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila. Preselecţiile vor avea loc pe 18 martie.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, organizează pe 25 martie 2016, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila, cea de-a şaptea ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”. Devenit deja tradiţie, concursul este structurat pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani (neîmpliniţi în ziua concursului). Înscrierile se pot face până pe 18 martie 2016, ora 12.00, preselecţiile urmând a avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 16.00, la sediul Şcolii (doar pentru concurenţii din judeţul Brăila).

Evenimentul reprezintă o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente şi urmăreşte readucerea în atenţia publicului a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională. La ediţia anterioară, în urma preselecţiei, au intrat în competiţie cei mai buni 30 concurenţi proveniţi din mai multe oraşe ale ţării, Marele Premiu fiind câştigat de concurenta în vârstă de 13 ani – Yasmine Daria Oprea, din Bucureşti.

Juriul este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti: preşedinte – Mihai Vanica (compozitor, realizator emisiuni muzicale Radio România Cultural); Jolt Kerestely (compozitor); Viorela Filip (profesor canto, compozitor, interpret); Adrian Ordean (compozitor, interpret); Mariana Iordache (profesor canto).

Detalii se pot obţine la telefon 0239/612104, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com şi pe site-ul www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

 

Last modified: 16 martie 2016

Comments are closed.