CONCURSUL NAŢIONAL DE PIAN „VIRTUOZII”, EDIŢIA A VIII-A, ŞI-A DESEMNAT CÂŞTIGĂTORII

353

Written by:

Concurs de pian

Trofeul a fost câştigat de Barbu Alexandru-Alin (13 ani), de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti. Concursul s-a încheiat cu un recital excepţional de pian susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu, acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, a organizat, în perioada 15-16 aprilie 2016, cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, la care au participat 120 de elevi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani din: Bârlad, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Târgu-Mureş, Ploieşti, Reşiţa, Slobozia, Tecuci.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale şi locale: Ioana-Maria Lupaşcu (solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Vlad Mateescu (director al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti), Gabriela-Irina Gogoncea (profesor, şef catedră de pian în cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi), Leonarda Gheţ (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila) şi Raluca Ciucă (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila).

CONCURSUL NAŢIONAL DE PIAN VIRTUOZII

Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, aceştia primind diplome, cupe, flori şi mici cadouri. Câştigătorul Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii”, ediţia a VIII-a, este Barbu Alexandru-Alin (13 ani), din Bucureşti, coordonat de prof. Sălăgean Geanina-Adina de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti. Palmaresul complet al Concursului se poate găsi pe www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

Sâmbătă, 16 aprilie, în Sala de concerte „Lyra”, a avut loc recitalul excepţional de pian „Petale de iubire” susţinut de doamna Ioana-Maria Lupaşcu, solistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

„Sunt întotdeauna încântată și onorată de invitația să fac parte din juriul «Virtuozii» și, în acest an, să prezidez. Este un eveniment de suflet pentru mine, în orașul natal, alături de oameni care mi-au devenit prieteni și, cu fiecare ediție, mi-au intrat și mai mult în suflet. Vă doresc succes pe mai departe!”, a declarat doamna Ioana-Maria Lupaşcu, preşedintele juriului. Domnul Vlad Mateescu, membru al juriului, a ţinut să remarce: „Ambiţie. Profesionalism. Succes. Acestea sunt doar câteva din cuvintele care pot descrie acest concurs. Felicitări pentru iniţiativă, acţiuni cât şi pentru înţelepciune şi dăruire…”. La rândul său, doamna Gabriela-Irina Gogoncea a menţionat: „Concursul Naţional de Pian «Virtuozii», ediţia 2016, a fost o reuşită, începând cu organizarea, apoi momentele oferite de concurenţi au fost o reală încântare… Este o experienţă deosebită pentru toată lumea: elevi, profesori, părinţi.”

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul manifestării: membri ai juriului, concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, artişti din recital, sponsori.

 

Last modified: 19 aprilie 2016

Comments are closed.