CONCURSUL NAŢIONAL DE PIAN „VIRTUOZII”, EDIŢIA a VIII-a

609

Written by:

CONCURSUL NAŢIONAL DE PIAN

Cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII” se va desfăşura în perioada 15-16 aprilie 2016 în Sala de festivităţi a Şcolii. Concursul se va încheia cu un recital de pian susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, organizează, în perioada 15-16 aprilie 2016, în Sala de festivităţi a Şcolii, cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”. Sunt invitaţi să participe tineri cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani, care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de artă, centrelor culturale, căminelor culturale, caselor de cultură, şcolilor şi liceelor cu profil vocaţional (pian), sistemului privat. Înscrierile se pot face până pe 11 aprilie 2016.

Ediţia anterioară a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind prezenţi 160 de concurenţi din 10 judeţe: Botoşani, Brăila, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Vaslui, Vrancea. Marele Premiu şi Trofeul Concursului au fost câştigate de Alexia Dănăcică (14 ani), din Bucureşti.

Juriul este compus din: preşedinte – Ioana-Maria Lupaşcu (pianist-concertist în cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Vlad Mateescu (director al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Momentum”, dirijor şi manager al „Momentum Orchestra”), Gabriela Gogoncea (profesor, şef catedră de pian în cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi), Leonarda Gheţ (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila) şi Raluca Ciucă (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila).

Pe 16 aprilie 2016, începând cu ora 19.30, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila se va desfăşura Recitalul de pian „Petale de iubire” susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu, pianist-concertist în cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

Concursul este cuprins în Planul Managerial al Şcolii şi în Agenda Culturală a Judeţului Brăila pe anul 2016. Intrarea este liberă pe toată perioada evenimentului.

Detalii se pot obţine la telefon 0239/612104, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com şi pe site-ul www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

 

Last modified: 8 aprilie 2016

Comments are closed.