Expozitia permanenta de pictura cu ate intitulata „Rapsodie”

464

Written by:

Expozitia permanenta de pictura cu ate intitulată Rapsodie

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila găzduiește expoziția permanentă de pictură cu ațe intitulată „Rapsodie”, realizată de artiștii Iuliana și Liviu Dediu. Expoziția cuprinde două lucrări complexe „Rapsodie 1” montată în holul principal al Bibliotecii, alături de câteva tablouri FirArt mai mici și „Rapsodie 2” amplasată pe casa scării ce coboară de la etajul trei spre Sala de Lectură, realizată pe două planuri.

Expozitia permanenta de pictura cu ate

Povestea picturii cu ațe a început în toamna anului trecut, cu ocazia Festivalului Poeților din Balcani, când în holul instituției brăilenii au putut admira lucrarea “Rapsodie 1”, o noutate pentru Brăila la acea dată. Tehnica folosită de Iuliana și Liviu Dediu este relativ nouă și inedită pentru țara noastră. În străinătate metoda este perfectată, iar lucrările realizate în cele mai mari biblioteci, muzee și instituții publice sunt spectaculoase. O lucrare de tip FirArt reprezintă o rețea de fire trase peste cuie înfipte pe un suport rigid. Firele de ață colorată sunt dispuse în mai multe straturi obținându-se imagini tridimensionale impresionante. Pornind de la ață industrială colorată, iubitorii acestei arte au reușit să realizeze lucrările în culorile curcubeului după câteva zile de muncă intensă, folosind în total aproximativ 25.000 de metri de ață și peste 200 de cârlige.

 

„Tehnica duce banala ață la un nou nivel. Astfel, ceea ce nu reușim să facem cu acuarele facem cu ațe colorate. Ador culorile. Aici sunt culori și forme variate. Este pentru prima dată când ne propunem și realizăm un astfel de proiect, atât de mare. Pentru noi este ca și când am picta cu fire de ață.”, a spus Iuliana Dediu.

Last modified: 5 ianuarie 2016

Comments are closed.