Finala Concursului „Armoniile Dunarii” Brăila

661

Written by:

Finala Concursului Armoniile Dunarii Brăila

În urma preselecţiilor Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”, au fost desemnaţi 63 de finalişti.

Vineri, 18 martie 2016, la sediul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, au avut loc preselecţiile pentru desemnarea finaliştilor celei de-a şaptea ediţii a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”, organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, pe 25 martie 2016, începând cu ora 11.00, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila.

În confruntarea pentru câştigarea Marelui Premiu al Concursului, dar şi a celorlalte premii pe grupe de vârstă, cei 63 de concurenţi proveniţi din Brăila, Galaţi, Bârlad, Constanţa, Iaşi, dar şi din alte zone ale ţării, sunt împărţiţi pe trei categorii de vârstă: 7 10 ani – 24 concurenţi, 11-14 ani – 26 concurenţi şi 15 18 ani – 13 concurenţi. Ziua se va încheia cu un recital de excepţie susţinut de binecunoscuta solistă Maria Radu.

Juriul este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti: preşedinte – Mihai Vanica (compozitor, realizator emisiuni muzicale Radio România Cultural); Jolt Kerestely (compozitor); Viorela Filip (profesor canto, textier, interpret); Adrian Ordean (compozitor); Mariana Iordache (profesor canto).

Evenimentul reprezintă o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente şi urmăreşte readucerea în atenţia publicului a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională. În 2015, Marele Premiu a fost câştigat de concurenta în vârstă de 13 ani – Yasmine Daria Oprea, din Bucureşti, care va susţine un microrecital în deschiderea concursului.

Detalii se pot obţine la telefon 0239/612104, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com şi pe site-ul www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

 

Last modified: 22 martie 2016

Comments are closed.