Gara din Braila

1171

Written by:

Gara din Brăila este una din cele mai importante din parcursul liniei București -Urziceni – Făurei – Galați denumite și Magistrala CFR 700. Aceasta a fost deschisă în anul 1872. Gara se remarcă datorită transporturilor de mărfuri. De aici pornesc și sosesc trenuri încărcate cu cereale, lemn și produse textile în toată țara. Gara din Brăila este în curs de modernizare, actualmente numai 3 linii sunt încredințate transportului de persoane, iar alte 9 sunt folosite pentru transportul de mărfuri.

Prin Gara din Brăila tranzitează trenuri de călători de toate rangurile care fac legătura directă cu București, Galați, Buzău, Constanța, Brașov, Focșani, Litoralul Mării Negre, Valea Prahovei dar și alte localități.

 

 

Last modified: 21 septembrie 2015

3 Responses to " Gara din Braila "

  1. Stefan spune:

    Buna seara!Locomotiva aceea cu abur este la Braila?Nu am mai vazut pana acum nicio fotografie cu fosta remiza Braila si as fi curios daca cea din imagine este din Braila.Multumesc anticipat!

  2. Dudu spune:

    si inca nu merg lifturile dupa mai bine de 1 an de la renovare, ca sa nu se uzeze bineinteles, sau trebuie sa bagam undeva 5 lei ca sa mearga liftul si nu stiu eu ? frumos nu, sunt batraini cara se tarasc sus jos la scarile alea in fiecare zi, si ma enerveaza si pe mine ca trebuie sa cobor si sa urc degeaba … batetile obraz si cu chestia asta poate vor fi vreodata libere si pentru public