Începe o nouă serie de filme KineDok

407

Written by:

Începe o nouă seria de filme KineDok Robotelul de aur

Miercuri, 02 martie începe KineDok powered by One World Romania ediția 1 în Brăila. De la ora 20:00 la The Music Pub va fi proiectat documentarul „Roboțelul de Aur” în prezența regizorului Mihai Dragolea. Acesta va participa la proiectie pentru o discuție cu publicul din Brăila. Filmul prezintă povestea Steluței Duță, o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială. Crescută într-un orfelinat și ducând o viață plină de violență, la 20 de ani descoperă boxul alături de antrenorul care îi este și tată adoptiv.

kinedok one word romania

KineDok este platformă internațională de spații pentru proiecții de film, o rețea unică de cluburi de film care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot din 2015, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est au fost proiectate în peste 100 de spaţii neconvenţionale din ţările participante Proiectul continuă în 2016 în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România și se extinde în Polonia și Norvegia aducând publicului o serie nouă de 15 filme provocatoare.

Partenerii programului – organizații din 7 țări europene, printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.

La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

Anul acesta, la prima ediție KineDok powered by One World Romania, vor fi prezentate 15 documentare din țările participante în peste 25 de locații din 20 de orașe din România.

În Brăila, proiecțiile sunt organizate de Asociația Coloreria. Cele 15 filme vor fi proiectate din două în două săptămâni, până în luna septembrie.

Catalogul de filme poate fi descărcat aici: http://kinedok.net/films?locale=ro

 

Last modified: 22 februarie 2016

Comments are closed.