O viată echilibrată poate preveni diabetul

542

Written by:

O viată echilibrată poate preveni diabetul

Bolnavii de diabet duc o viata normala in zilele noastre, datorita cercetarilor medicale. Educatia si preventia sunt extrem de importante in diabetul zaharat. Aceasta boala poate fi prevenita si printr-o serie de masuri la indemana tuturor. Astfel, este foarte important sa adopti pentru tine si familia ta un regim de viata sanatos, care implica activitate fizicazilnica de 30-45 de minute si o alimentatie bazata pe fructe, legume, cereale integrale, lactate, fara bauturi dulci, carbogazoase, dar si fara exces de grasimi, in special de origine animala.

Doctorul Cristiana Voineag, medic specialist diabet- nutriție și boli metabolice realizează astăzi, o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Lacu Sărat, scopul fiind acela de a oferi sfaturi cu privire la prevenire și controlul diabetului în rândul persoanelor de vârsta a treia.

Cristiana Voineag a subliniat că miscarea si alimentatia echilibrata au rolul de a menține în formă orice persoană, cunoscut fiind faptul ca obezitatea crește riscul aparitiei acestei boli. De asemenea, este indicat sa renunti la fumat si la consumul de bauturi alcoolice. Nu doar adultii sunt afectati de aceasta boala, ci si cei mici. De aceea, este vital sa educăm și copiii să iubească alimentatia sănătoasa, în contextul în care, în ultimii ani, a crescut numarul cazurilor de diabet la copii.

De asemenea, medicul specialist recomandă efectuarea periodică a or pentru ca astfel se poate depista la timp diabetul. Diagnosticata si tratata corect, aceasta boala nu duce la complicatii grave precum accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, orbire, amputatia membrelor sau boli renale.

 

Vizita doamnei Cristiana Voineag a inceput astazi, 25 martie 2016, ora 9.00, la Caminul pentru persoane varstnice Lacu Sarat.

Last modified: 25 martie 2016

Comments are closed.