Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura

Comuna Frecatei

 

 

 

Situata in Insula Mare a Brailei, in partea sa Estica, ea cuprinde satele Frecatei, Agaua, Cistia, Salcia, Stoienesti si Titcov. Dimensiunile mici si forma alungita a asezarilor din aceasta zona au fost determinate de conditiile de relief – fosta Balta a Brailei- , satele fiind infiintate pe grinduri, pentru a se feri de inundatii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recensamant 2011 – Populatie totala: 1344

Adresa primarie: STR. MIHAI EMINESCU, cod postal 817045

Telefon: 0721207325

Website: www.primariafrecatei-braila.ro

Ea se află în Insula Mare a Brăilei, și se învecinează la nord și est cu județul Tulcea (Dunărea Veche), la sud și sud-est cu județul Constanța (limită pe brațul Dunărea Veche), iar la est cu Mărașu. Satele comunei se află în partea de est a insulei, de-a lungul Dunării Vechi. În afara transportului naval pe Dunăre, comuna este deservită și de șoseaua județeană DJ212A, care traversează de la nord la sud Insula Mare a Brăilei, ducând spre nord la punctul de trecere cu bacul către Brăila.

SCURT ISTORIC

În 1925, comuna Frecăței este consemnată în plasa Cataloi a județului Tulcea, formată doar din satul de reședință, cu 1393 de locuitori. În 1931, i se consemnează acestei comune și cătunul Poșta. În 1950, a fost transferată raioanelor Hârșova și Măcin ale regiunii Dobrogea. Actuala comună Frecăței din județul Brăila a fost înființată în anul 1968 prin legea reorganizării administrativ-teritoriale a României, când județului Brăila i-a fost acordată în administrare și jumătatea de est a Bălții Brăilei (ulterior Insula Mare a Brăilei), care aparținuse până atunci raioanelor Măcin și Hârșova din regiunea Dobrogea.

OBIECTIVE TURISTICE

  • Popasul Blasova
  • Lacul Zăton
  • Dunărea


View Larger Map

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTENERI:

Back to Top