PARTICIPARE NUMEROASĂ LA CEA DE-A OPTA EDIŢIE A CONCURSULUI NAŢIONAL DE PIAN „VIRTUOZII”

549

Written by:

PARTICIPARE NUMEROASĂ LA CEA DE-A OPTA EDIŢIE  A CONCURSULUI NAŢIONAL DE PIAN VIRTUOZII

La cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII” s-au înscris aproximativ 120 de elevi din diverse zone ale ţării. Concursul se va încheia Sâmbătă, 16 aprilie, când solista Ioana-Maria Lupaşcu va susţine un recital de pian, cu acompaniament, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila.

Între 15 şi 16 aprilie 2016, în Sala de festivităţi a Şcolii, se va desfăşura cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, concurs organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila. Vor participa aproximativ 120 de elevi care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de artă, centrelor culturale, căminelor culturale, caselor de cultură, şcolilor şi liceelor cu profil vocaţional (pian), sistemului privat.

Concursul se va deschide vineri, 15 aprilie, la ora 15.00, cu un microrecital susţinut de Alexia Dănăcică (14 ani), din Bucureşti, câştigătoarea Marelui Premiu şi a Trofeului Concursului la ediţia anterioară. Vor urma concurenţii din grupa I (născuţi între 2008 şi 2011), pentru ca sâmbătă, începând cu ora 9.00, să intre în concurs elevii din grupa a II-a (născuţi între 2004 şi 2007), iar de la ora 15.30 să fie evaluaţi cei din grupa a III-a (născuţi între 2000 şi 2003). După finalizarea fiecărei grupe va avea loc jurizarea şi premierea celor mai buni concurenţi, în prezenţa publicului.

Juriul este compus din: preşedinte – Ioana-Maria Lupaşcu (solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Vlad Mateescu (director al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Momentum”, dirijor şi manager al „Momentum Orchestra”), Gabriela-Irina Gogoncea (profesor, şef catedră de pian în cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi), Leonarda Gheţ (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila) şi Raluca Ciucă (profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée” Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila).

Pe 16 aprilie 2016, începând cu ora 19.30, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale “Lyra” din Brăila se va desfăşura Recitalul de pian „Petale de iubire” susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu, solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

Intrarea este liberă pe toată perioada evenimentului.

Last modified: 13 aprilie 2016

Comments are closed.