Proiectul “Sport și sănătate în aer liber – izvor de energie !”

337

Written by:

Proiectul Sport și sănătate în aer liber – izvor de energie

Asociatia Clubul de Turism Proilavia Brăila vă invită miercuri 28 octombrie 2015, ora 14, la Centrul Multicultural și de Recreere POARTA CETĂȚII BRĂILA ( str.Ana Aslan 27-29), la finalizarea proiectului „Sport și sănătate în aer liber-izvor de energie !” :
– conferinta de presă
– diseminare rezultate
– prezentare materiale foto și video
– evaluare proiect
– discuții libere
Proiectul s-a derulat în perioada iulie – octombrie 2015 și a avut ca scop principal conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (8-30 ani) de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice, sportive si de miscare în aer liber.
Proiectul s-a desfășoarat în județul Brăila- municipiul Brăila, orașul Însurăței, Comunele Ciocile,Bărăganu,Traian,Tichilești.
Principalele activități campanie de informare (tip caravană) privind beneficiile unui stil de viată sănătos prin activități recreative-sportive fizice și a petrecerii timpul liber în mod plăcut in spații nonformale – organizată în 12 insituții de învățământ jocuri outdoor nonformale cu tematici sportive-recreative :
* vânatoare de comori
* olimpiada veselă
* ștafeta
* sport alternativ
* orientare turistică-sportivă
* gimnastică – flotări, genoflexiuni, mișcare
* badminton, volei, fotbal,minicros, super rugby (rugby tag)
Justificarea alegerii acestor tipuri de activități practice cu tematica sportivă, derivă din faptul ca acestea îi ajută în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punânduse pe dezvoltarea abilităților, al fair-playul, al spiritul de competiție, a unui stil de viață sanatos și lucru in echipă. Prin acest proiect  articipanții au avut libertate în exprimarea de mișcare, au căpătat o atitudine de fairplay,prietenie și toleranță prin sport. Tinerii au învăţat să profite în mod direct de spțiile in aer liber pentru a practica un sport,de a face mișcare.

Last modified: 28 octombrie 2015

Comments are closed.