Spectacolul ”Jacques și stăpânul său” de Milan Kundera

3068

Written by:

spectacolul-jacques-s%cc%a6i-sta%cc%86pa%cc%82nul-sa%cc%86u-de-milan-kundera

Spectacolul”Jacques și stăpânul său” de Milan Kundera , regia Cristi Juncu ,o producție a Teatrului Maria Filotti , se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FEST(in) pe Bulevard, marți , 21 octombrie 2016, la ora 21, în sala Teatrului Odeon București.

Festivalul Internațional de Teatru FEST(in) pe Bulevard a fost inițiat în 2013 de către Teatrul Nottara. Despre acest proiect, organizatorii declară: „În acești ani, festivalul a avut două secțiuni principale: una rezervată comediei, cealaltă dedicată crizelor de tot felul, care, de o bună bucată de vreme, fac parte din viața noastră cotidiană. În 2016, această a doua secțiune aduce în prim-plan crizele de familie.”

”Jacques și stăpânul său”   singura piesa scrisă de Kundera, reia elemente esenţiale din povestea originală a romanului, reînnoindu-i forma şi posibilitatea de a fi pus în scenă. Începutul operei originale este un laitmotiv al variaţiei oferite de Kundera: „Cum s-au întâlnitCum se numeau? De unde veneau? Încotro se îndreaptă? Oare se ştie unde merg? Ce spuneau? Unde mergem? Spre ce ne îndreptăm?

„Romanul lui Diderot”, spune Kundera, „este o explozie de libertate impertinentă, scutită de autocenzură, și de erotism lipsit de alibi sentimental”. Cinci naratori spun pe rând povestirile din roman: autorul, stăpânul, Jacques, hangița și marchizul. Pe toți îi vom reîntâlni în piesa lui Kundera, sărind șprințar de pe o scenă pe alta, dintr-o poveste în alta.

Distribuția:

LIVIU PINTILEASA, IONUȚ VIȘAN, MIHAELA TROFIMOV, ALIN FLOREA, SILVIU DEBU, ADRIAN ȘTEFAN, CORINA BORȘ, NARCISA NOVAC

Regia: CRISTI JUNCU

Costumele: CRISTINA MILEA

Fotografii realizate de Maria Ștefănescu din „Jacques și stăpânul său”, o producție Teatrul Maria Filotti Braila. Fotografiile pot fi utilizate în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Last modified: 17 octombrie 2016

Comments are closed.