Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
16 Views

Biserica Armeneasca Braila

Biserica Armeneasca Braila

Comunitatea armeana în Braila este atestata documentar din 1 septembrie 1828 în catagrafia primului ispravnic al Brailei, Grigore Taut. În anul 1832 armenii s-au organizat într-o colonie si s-au asezat într-o mahala care din acest motiv s-a si numit „mahalaua armeneasca”.

Prima biserica a fost ridicata din scânduri spre sfârsitul anului 1828 în culoarea verde a mahalalei armenesti pe actuala strada I.L.Caragiale colt cu strada Galati vis-a-vis de biserica armeneasca de azi. În anul 1843 aceasta a ars dupa care a fost daramata locul devenind viran. La data de 1 mai 1868 a fost pusa temelia noii biserici si terminata trei ani mai tarziu pe 4 iulie, fiind sfintita si purtând hramul „Sf. Maria”.

Aceasta biserica a suferit numeroase renovari iar cea mai importanta a fost facuta la 9 aprilie 1934 de industriasul Grigore Bervizeanu din Galati care a renovat atât în interior cât si în exterior biserica si a construit pe locul vechii cladiri din paianta aflata în curtea bisericii o casa parohiala care exista si astazi.

16 Views

Biserica Armeneasca Braila

Cult: armeano-catolic

Adresa: Calea Galati, nr 14

sursa: Braila.djc.ro

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top