Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
33 Views

Concursul de interpretare muzicală “Ion Blăjan”

Concursul de interpretare muzicală Ion Blăjan

Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” împreună cu Asociaţia Nevăzătorilor din România – filiala judeţeană Brăila organizează în perioada 18-19 iunie 2015 la Casa Tineretului din Brăila începând cu orele 9.30 – Concursul de interpretare muzicală “Ion Blăjan”.

Acest concurs se adresează nevăzătorilor – artişti amatori – din toată ţara, fiecare ediţie de până acum desfăşurându-se în altă localitate din ţară. Anul acesta calitatea de gazdă a revenit oraşului Brăila.

Concursul se desfăşoară pe mai multe secţiuni: de interpretare vocală, instrumente muzicale (cu clape, cu corzi, instrumente de suflat), formaţii de muzică populară (tarafuri), grup vocal (feminin, masculin, mixt) şi momente satirice.

Juriul este format din profesori de specialitate din Brăila şi artişti consacraţi. Astfel, preşedintele juriului este artistul George Nicolescu, iar membrii sunt: prof. de specialitate Adriana Toma (canto), Cojocari Galina (pian), Mircea Nicolae (orgă electronică şi instrumente tradiţionale româneşti) de la Şcoala Populară de Arte “Vespasian Lungu” şi domnul Dumitru Popescu – prof. de chitară la Casa de Cultură.

Ziua de concurs se va încheia cu două recitaluri susţinute începând cu ora 14.00 de doamna Lilica Ioniţă – membră a Filialei interjudeţene Buzău şi Vrancea – câştigătoarea a mai multor premii naţionale şi internaţionale, ultimul fiind din anul 2014 când a participat la festivalul “Poveste de toamnă” desfăşurat la Baia Mare unde a obţinut premiul special.

Cel de-al doilea recital este susţinut de artistul George Nicolescu. Debutul său s-a produs în anul 1970 la festivalul “Tinereţe pe portativ” unde a câştigat locul I. Câţiva ani mai târziu la întâlnit pe compozitorul brăilean George Grigoriu care i-a marcat cariera.

A fost începutul unei colaborări îndelungate al cărei prim – moment semnificativ s-a concretizat în anul 1973 cu hitul “Eternitate”.

Colaborări cu artiştii renumiţi a avut pe întreaga perioadă a vieţii: Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu, Corina Chiriac etc. Înzestrat cu o voce spectaculoasă care a ajuns de-a lungul anilor în sufletele a mii de români, George Nicolescu a fost una din revelaţiile Cenaclului Flacăra la începutul anilor ’80, perioada fertilă artistic, piesele compuse (20 la număr) de artist fiind reunite pe discul “Ordinea de zi”.

Evenimentul va fi prezentat de actriţa Wanessa Radu şi face parte din programul minimal de management nr. 7 derulat sub genericul “Şcoala Populară de Arte pe harta lumii”.

Intrarea este liberă!

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top