Concursul de pictura si grafica „Vespasian Lungu” Braila

923

Written by:

Concursul de pictura si grafica Vespasian Lungu Braila

Sâmbătă, 14 mai 2016, la ora 12.00, la Galeriile de Artă din Piaţa Traian nr. 1 vor expune concurenţi din aproximativ 20 de judeţe.

 

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, organizează, în perioada 14-20 mai 2016, cea de-a XXI-a ediţie a Concursului Naţional de Pictură şi Grafică „VESPASIAN LUNGU”. Participă elevi ai şcolilor populare de arte şi meserii din aproximativ 20 de judeţe ale ţării, repartizaţi pe două categorii de vârstă – juniori şi seniori (peste 14 ani), ale căror lucrări au fost avizate de profesorii de specialitate din şcolile de unde provin concurenţii.

Pe 12 mai 2016, la sediul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, va avea loc jurizarea şi vor fi premiate cele mai bune lucrări incluse atât în secţiunea Pictură, cât şi în cea de Grafică, dintre cele aproximativ 150 înscrise în concurs. Premianţii se vor anunţa în ziua următoare, valoarea totală netă a fondului de premiere alocat fiind de până la 5.000 lei.

Juriul este compus din: preşedinte – Gheorghe Mosorescu (preşedinte ale Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Brăila); Maria Stoica (critic de artă, şef secţie la Centrul Cultural „Nicăpetre” Brăila), Olga Pîţu (manager şi profesor de arte plastice la Şcoala Populară de Arte Bacău), Loreta Nicolcea (profesor de arte plastice la Şcoala Populară de Arte din Târgu-Jiu) şi Mihail Şerbănescu (profesor de arte plastice la Şcoala Populară de Arte „Octav Enigărescu” Târgovişte).

Vernisajul expoziţiei va avea loc Sâmbătă, 14 mai 2016, la ora 12.00, la Galeriile de Artă din Piaţa Traian nr. 1. Cu acest prilej, elevi ai claselor de canto clasic şi pian vor oferi un mic spectacol muzical, coordonator fiind profesor Mariana Iordache. Intrarea este liberă.

Concursul este cuprins în Planul Managerial al Şcolii şi în Agenda Culturală a Judeţului Brăila pe anul 2016.

Detalii se pot obţine la telefon 0239/612104, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com şi pe site-ul www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

Last modified: 11 mai 2016

Comments are closed.