Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
58 Views

Concursul național de proză scurtă „Fănuș Neagu”, ediția I.

Concursul național de proză scurtă Fănuș Neagu

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Școala „Fănuș Neagu” Brăila organizează vineri, 12 iunie 2015, ora 16.00, festivitatea de premiere a Concursului național de proză scurtă „Fănuș Neagu”, ediția I.

Inițierea concursului a fost prilejuită de comemorarea a 5 ani de la moartea scriitorului Fănuș Neagu (24 mai 2011), unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române. Personalitatea sa extraordinară poate fi un model pentru noua generație și constituie un punct de plecare pentru implicarea tinerilor în manifestarea talentului lor literar.

Concursul de proză scurtă s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 25 de ani. Juriul a fost constituit din scriitori, critici literari, profesori, președintele de onoare al juriului fiind Anita Neagu, fiica scriitorului. Premiile sunt acordate pe secțiuni și constau în bani și cărți. Lucrările vor fi publicate pe site-ul concursului și în antologia de proză scurtă „Fănușiana” editată la Editura “Proilavia” din cadrul Bibliotecii.

Festivitatea de premiere are loc la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, unde sunt așteptați 200 de participanți din 20 de județe din țară și din municipiul București.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top