Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
130 Views

Parada masinilor de epoca de zilele Brailei

Parada masinilor de epoca de zilele Brailei, calarasi

Parada maşinilor de epocă i-a încântat pe brăilenii care s-au aflat vineri seara pe traseul stabilitde organizatori, iar cei care n-au avut această șansă le-au putut admira în parcarea de lângă sediul Palatului Administrativ.

 

Vineri la ora 18.00, 30 de ”autoturisme de colecție” au pornit din parcarea Mall Brăila pe traseul: Șoseaua Vizirului- Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor – Piaţa Traian – Calea Galaţi – Bdul. Dorobanţilor – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Griviţei – Calea Călăraşilor – parcarea Palatului Administrativ. Aici autoturismele au fost aliniate pe locurile de parcare ce fuseseră rezervate, iar zona s-a umplut de brăileni curioși să vadă aceste autovehicule, unele vechi de aproape 100 de ani, care au rezistat atât de bine trecerii timpului. Printre deținătorii de mașini de epocă s-au numărat și câțiva brăileni, care au dorit să-și prezinte publicului ”bijuteriile” lor pe patru roți.

Cea mai veche maşină expusă, care a fost un Ford T fabricat în 1914, prima maşină din lume fabricată în serie, conform șoferului bucureștean care a condus-o pe străzile Brăilei, mașina aparținând unei familii din Germania.

La parada din acest an, s-au mai aflat la Brăila trei maşini marca Austin, din anii ’20, două Fiat din anii ’60, un Playmouth american dar şi alte mărci care au rezistat trecerii timpului, dar care atrag atenţia prin frumuseţea banchetelor îmbrăcate în piele sau aspectul clasic al bordului.

  • Parada masinilor de epoca de zilele Brailei
  • Parada masinilor de epoca de zilele Brailei

sursa: Stiri Braila – ProBR.ro

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top