Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
46 Views

Teatrul Maria Filotti Brăila prezintă spectacolul de magie „BAGHETA MAGICĂ”

BAGHETA MAGICA

Teatrul Maria Filotti Brăila prezintă sâmbătă 25 octombrie , de la ora 12.00 , la Casa Tineretului spectacolul de magie BAGHETA MAGICĂ, realizat de actorul magician Andrei Teașcă, fondatorul Teatrului de Magie din România. O premieră națională care se adresează în egală măsură atât publicului tânăr cât si celui adult,   cu a distribuția asigurată de actorii: Adrian Ștefan , Narcisa Novac și Corina Borș .

“Magia şi teatrul împreună într-un spectacol unic care incită cu un amestec de jocuri eterne. Prin puterea visului şi a magiei, facem cunoştinţă cu personaje minunate, balaurul fioros, prinţesa cea frumoasă, iepuraşul Bocănilă, într-o atmosferă încărcată de mister. Un fir de legătură trece prin ţesătura delicată a imaginaţiei prin vocea liniştită a magicianului ce acaparează publicul sub vraja spectacolului. Momentele de magie stârnesc imaginaţia celor mici şi celor mari, apariţii, dispariţii, eşarfe colorate, bile, iluzii. Acesta este darul magiei pentru oameni.” Andrei Teașcă, regizor.

Duminică 26 octombrie, de la ora 18.00 , la Casa Tineretului vă invităm să vizionați spectacolul GAIȚELE de Al. Kirițescu , regia Radu Nichifor. Gaiţele, premiera stagiunii 2010-2011, este un spectacol apreciat de public si a fost prezent în Festivalul de teatru Euroart, Iaşi in   2012, precum si la Festivalul Naţional de Comedie de la Galați   in 2013, unde actrita Ramona Gângă a primit premiul EX AEQUO pentru cea mai buna actriță in rol secundar .

Cu o distribuţie de excepţie: Monica Zugravu Ivaşcu, Flori Popa, Cătălina Nedelea, Ramona Gângă Terente, Elena Andron, Dan Moldoveanu , Zane Jarcu, Marcel Turcoianu , Valentin Terente, Corina Borş , Camelia Dilbea spectacolul se adresează în egală masură atât tinerei generaţii, dar şi publicului matur, avizat şi dornic de comedie. Regizorul Radu Nichifor merge dincolo de umorul replicilor şi situaţiilor, iar textul aduce pe scenă, la vedere, o lume autentică, deloc prăfuită şi „foarte actuală”. Scenografia şi costumele sunt realizate de Vioara Bara , iar muzica aparţine lui Cornel Cristei.

Gaițele este o satira socială, după cum o numețte Kirițescu, „in care m-am straduit, cu adevar și mânie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvăluise în toata hada ei goliciune”. Este considerata cea mai buna comedie romaneasca, care sta cu cinste alaturi de toate comediile lui Caragiale. Publicului brailean i se promite un spectacol care va stârni hohote de ras și le va aduce buna-dispozitie, prin insasi simplitatea jocului actoricesc.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top