Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
33 Views

Teatrul „Maria Filotti” va invita la teatru!

Mai canta o data, Sam

Sâmbătă 7 februarie, de la ora 18.00 , la Casa Tineretului vă invităm la ultima reprezentatie a comediei de succes, care a făcut săli pline de la premiera, din martie 2007 , Mai cântă o dată, Sam! de Woody Allen , regia Bogdan Drăgulescu. Din distribuţie fac parte actori consacrați și apreciați de publicul brăilean : Valentin Terente, Cătălina Nedelea, Marcel Turcoianu, Mihaela Trofimov, Costică Burlacu, Liliana Ghiţă, Emilia Mocanu, Flori Popa, Cornel Cristei. Interpreţii se simt bine în pielea personajelor , făcând dovada profesionalismului lor, indiferent de mărimea rolului şi vădind reale aptitudinii pentru comedii, traduse în plăcerea de a juca.

Vă invităm așadar , la o reintalnire cu Woody Allen , omul cu nume de ciocănitoare! Woody Allen – omul cu faţa de ciocănitoare- unul dintre cei mai prolifici regizori americani, autor a peste 40 de filme şi a peste 40 de piese de teatru… Cea mai bună piesă de teatru a lui Woody Allen, care a inspirat şi filmul cu acest titlu din 1972, a fost jucată de peste 353 de ori pe scena Teatrului Broadhurst din New York.

…..Bazat mai puţin pe acţiune , şi mai mult pe conversaţia lămuritoare şi autolămuritoare a eroului/ a eroilor, spectacolul , regizat de Bogdan Drăgulescu, teatralizează textul , adică produce imagini complementare cuvântului, mizând pe o adevărată ‚”bufonadă „ vizuală întru realizarea căreia actorii cheltuiesc multă energie de ordin fizic.

Reprezentaţia are nerv , vădind din partea regiei ştiinţa de a valorifica supra –valenţele comice ale textului . Bine realizate sunt scenele închipuite de erou , care se automăguleşte în van …..

Ca-n filme, urmează un happy end , în care eroii, mai mult sau mai puţin diferenţiaţi   , devin o masă informă , lucru sugerat prin trenciurile şi pălăriile identice.

E un spectacol menit să facă săli pline multă vreme de acum înainte , aplauzele din final răsplătind pe merit desfăşurarea de forţe de două ore şi mai bine… prof. Ioan Munteanu.

 

Teatrul Maria Filotti va invita la teatru

 

Duminică 8 februarie , de la ora 18.00, la Casa Tineretului vă dăm întâlnire cu unul dintre spectacolele noastre de referinţă „Leonce şi Lena” de Georg Buchner, regizat de Vlad Cristache, unul dintre cei mai activi si apreciați regizori din generația foarte tânară.

”Leonce și Lena” de Georg Büchner, un text care își păstrează actualitatea și modernitatea, la mai bine de un secol de la apariția sa, un spectacol despre posibilitatea (la care, presupune regizorul visam mulți dintre noi) de a evada din lumea banală și mizeră în care trăim fie și într-o fantezie, o poveste despre dorința și   bucuria de a iubi .

Un spectacol modern, dinamic, rafinat, plin de lirism, poezie şi filosofie, o trupă plină de har şi poftă de joc, o poveste de dragoste ca în basme, cu multiple trimiteri în contemporaneitate. Un decor poetic, o lume a fanteziei cromatice însoţită de interpretarea inspirată a lui Ionuţ Vişan , Corina Borş , Constantin Cojocaru , Ramona Gîngă , Narcisa Novac , Valentin Terente   alături de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu ş.a.Coloana muzicală a spectacolului, una inspirată, originală este interpretată live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top