TMF prezinta in premiera, weekend-ul acesta, piesa „O scrisoare pierduta”, pe scena Casei Tineretului.
Teatrul Maria Filotti prezintă sâmbată 31 ianuarie , de la orele 18.00 , in premiera pe scena Casei Tineretului O scrisoare pierdută, un spectacol realizat în mai 2011, în regia actualui manager Lucian Sabados .
În stagiunea trecută s-a reluat ”Scrisoarea Pierdută” cu două înlocuiri importante, prin dispariţia tragică a marelui actor Bujor Macrin, cel care a interpretat rolul lui Trahanache, cu apreciatul şi îndrăgitul actor Mihai Coadă şi Dragoş Câmpan în rolul lui Dandanache, ambi actori ai Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti.
De asemenea, la această reprezentație revine în forță valoroasa actriță Mihaela Trofimov , după o absență temporară, când in locul ei a fost distribuită Diana Cavallioti, unul din cele mai sonore nume al noului val de actori, cea care interpretează aceeaşi partitură în ”Scrisoarea Pierdută” de la Ploieşti. Diana Cavallioti va ramâne în distribuție, alături de Mihaela Trofimov, in rolul – Zoe Trahanache.
Vă invităm aşadar să vedeţi sau să revedeţi acest spectacol, o lectură politizată, aspră, actuală, din care comedia nu a fost nicidecum îndepărtată, ci pur și simplu este ”recondiţionată” prin antiteza cu grotescul şi chiar tragicul unor similitudini de situaţii, caractere şi mesaje între IERI şi ASTĂZI.
Alături de cei trei actori menţionaţi mai sus veţi regăsi nume marcante ale scenei brăilene: Emilian Oprea – Tipătescu, Alin Florea – Caţavencu, Liviu Pintileasa – Pristanda, Valentin Terente – Farfuridi, Marcel Turcoianu – Cetăţeanul Turmentat, Zane Jarcu – Brânzovenescu, iar scenografia este semnata de Gheorghe Mosorescu.
Duminică 1 februarie , la Sala Studio , de la ora 18.00 vă invităm să vizionați cea mai recentă premiera – INDOIALA de John Patrick Shenley, un text premiat cu Premiul Pullitzer pe 2005, pentru Dramaturgie , cu o distribuție de excepție : Emilian Oprea, Liliana Ghiță, Corina Moise și Ramona Gîngă, in regia lui Eugen Gyemant și scenografia Cristinei Milea.
La această reprezentație vor fi prezenți și membrii comisiei UNITER, în vederea nominalizărilor premiilor UNITER , acordate pentru cele mai bune producţii ale anului 2014.
Eugen Gyemant este un tânăr regizor clujean în vârsta de 28 de ani și face parte din generația celor care fac astazi teatrul de maine. Publicul brailean a a apreciat și aplaudat spectacolele „Julius Caesar” de William Shakespeare , precum si doua reprezentatii prezentate in cadrul proiectului T.M.F. Independent – Bullets over Lipscani după Woody Allen ,in curtea interioara a Bibliotecii Judetene Panait Istrati si „Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare” spectacol prezentat la showroom-ul Toyota , la un moment aniversar- 10 ani Toyota .
„Îndoiala” este o poveste simplă, spusă în cuvinte puține, despre fragilitatea reală a convingerilor noastre și despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trăi într-o lume în care nu știm cu adevărat care este binele și răul.
Cu cât luptăm mai înverșunat pentru lucrurile în care credem, cu atât mai tare riscăm să le sacrificăm. Căutăm confirmări, dar nu găsim decât tăcere. Putem suporta cu adevărat o lume în care nu știm dacă ceea ce facem este bine? Putem tolera o lume în care răul este evident?