Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
449 Views

Un tânăr din Brăila va studia fizica la Harvard.

Un tanar din Braila va studia fizica la Harvard

Un  tânăr brăilean i-a impresionat atât de tare pe americanii de la Harvard, încât pentru a-l avea student, aceştia îi vor plăti asigurarea medicală, studiile, dar şi biletul de avion până acolo. Tânărul s-a calificat în fruntea clasamentului la numeroase olimpiade internaţionale de astronomie, fizică şi astrofizică. După ce va termina studiile, Denis îşi doreşte să fie profesor la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

La cei 19 ani ai săi, Denis a adunat atât de multe diplome, medalii şi trofee la concursurile de fizică, astronomie şi astrofizică încât a primit o bursă completă de la Harvard, în condiţiile în care un an de studiu la universitatea americană costă 70.000 de dolari.

Tânărul a aplicat la 21 de Universităţi din Statele Unite ale Americii şi la alte cinci universităţi din Marea Britanie. Patru instituţii de învăţămţânt universitar l-au vrut pe Denis ca student: Universitatea Cambridge şi Bath University din Marea Britanie, dar şi universităţile Stanford şi Harvard, din SUA. Momentul primirii mailului de confirmare a fost emoţionant şi nu i-a fost uşor să aleagă.

Denis Turcu – student Harvard: „A fost un moment de nedescris când l-am văzut, când l-am deschis şi când am văzut că scrie acolo, îngroşat, ”congratulations”. Oferta de la Harvard a fost mai bună, financiar vorbind. Pe lângă acest lucru m-am uitat şi la domeniile de cercetare de la cele două facultăţi. Deşi Stanford-ul este foarte bună pe fizică şi fizică modernă, şi Harvard se ridică la un nivel foarte sus, fiind cea mai bună facultate care studiază astrofizica. M-a atras foarte mult acest lucru„.

Denis a moştenit dragostea pentru numere de la tatăl său, profesor de matematică. În gimnaziu a descoperit fizica, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Denis Turcu – student Harvard: „Am descoperit fizica în clasa a şasea şi am avut plăcerea de a vedea că e o ştiinţă mult mai palpabilă, ceea ce m-a atras foarte mult deoarece m-a ajutat să înţeleg mai mult fenomenele care se întâmplă în jurul meu. Aici am două medalii, amândouă de aur, de anul acesta, de la Olimpiada Internaţională de Astrofizică. Una, e din aur absolut, cealaltă pentru cea mai bună lucrare observaţională„.

Denis e singurul copil al familiei Turcu, iar părinţii lui spun că acesta i-a făcut să se simtă cei mai fericiţi oameni de pe pământ.

Narcis Turcu – tatăl lui Denis: „A trebuit să ridic plicul de la curierat şi vă daţi seama, fără cuvinte. A fost emoţionant, n-am putut să cred acest lucru.”

 

Tânărul spune că îşi doreşte să devină profesor la o universitate de prestigiu din lume. El va pleca joi, în America.

 

Reporter: Iuliana Chitic

Operator: Luigi David

Sursa: Digi24.ro

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top