Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
41 Views

Ziua Mondială a Cărţii și a Drepturilor de Autor.

Ziua Mondială a Cărţii și a Drepturilor de Autor

Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc pe 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţii și a Drepturilor de Autor. Evenimentul organizat anual de UNESCO promovează lectura şi încurajează autorii, dar şi cititorii de toate vârstele. Începând din 2005, în data de 23 aprilie se serbează și Ziua Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Cu acest prilej la Secția pentru Copii, Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila a avut loc o lansare de carte inedită organizată în parteneriat cu Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov. În cadrul evenimentului s-au prezentat cărțile de literatură pentru copii semnate de scriitorul și bibliotecarul Cătălin Lungu.

Modalitatea în care s-a desfășurat lansarea a fost una originală deoarece s-a realizat printr-o videoconferință skype, astfel încât publicul brăilean și brașovean au stabilit un dialog interactiv cu autorul. Invitat să prezinte cărțile a fost Dan Bistricean, bibliotecar și membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est.

Au participat elevii clasei I de la Școala „Fănuș Neagu” Brăila, coordonați de prof. înv.primar Ana-Maria Pătulea și clasa a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 6 Brașov. Un moment emoționant a fost acela când scriitorul a dialogat cu cei mici răspunzând la micile lor curiozități. A urmat o sesiune de autografe și fotografii.

„Un canguraş prin oraş” a fost prima încercare a autorului de a scrie literatură pentru copii, „satisfacția fiind copleșitoare, în momentul în care vezi bucuria din ochii unui copil care tocmai s-a împrietenit cu un personaj din cartea ta”. Au urmat apoi cărțile: „Norişor”, „Când din rădăcini cresc aripi”, „Zoo Alfabet în rime”, „Pescăruşul Tomis” și „Muguri de brad”. Cărțile îmbină textul poveştii cu desene grafice care pot fi colorate de copii.

Bibliotecarele Doina Stanciu și Leta Răileanu, cele care au organizat inedita manifestare, susțin că datorită succesului avut ar dori să repete această experiență, implicând pe viitor și alte cadre didactice și elevi din ciclul primar.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top