Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
55 Views

Concursul Județean de Artă Fotografică INSTANTANEE BRĂILENE

Artă Fotografică INSTANTANEE BRĂILENE

Consiliul Județean Brăila, Biblioteca Județeană Panait Istrati și Inspectoratul Școlar Județean organizează în perioada 14 aprilie – 14 mai 2015 Concursul Județean de Artă Fotografică INSTANTANEE BRĂILENE, ediția a III-a.

Concursul are ca scop susținerea tuturor elevilor pasionați de fotografie în vederea afirmării lor precum și aprecierea și valorificarea lucrărilor înscrise în concurs. Secţiunile concursului sunt: fotografie alb-negru, tematică diversă (în legătură cu Brăila) ; fotografie color – portret (doar oameni) și fotografie color – peisaj urban brăilean .

 

Regulamentul concursului prevede:

  • La concurs pot participa liceeni din municipiul şi judeţul Brăila, care sunt înscriși într-o institutie de învățământ preuniversitar, în clasele IX-XII și studenții înscriși la una din facultățile existente în Brăila.
  • Pentru a fi acceptate în concurs, fotografiile trebuie să nu fie mai vechi de 6 luni și să nu fi fost publicate niciodată.
  • Nu sunt permise prelucrări și/sau postprocesarea fotografiilor, persoane sau obiecte puse artificial în cadru etc. Nu sunt permise colajele.
  • Participanții au dreptul de a înscrie în concurs cu o singură fotografie la fiecare secțiune.
  • Fotografiile vor fi însoțite de o fișă cu datele personale ale autorului: nume, prenume, școala, clasa, profesor îndrumător, data realizării fotografiei, titlul. Fotografiile trebuie sa aibă formatul A4, (21/29 cm) și printate pe hârtie fotografică sau carton.
  • Fotografiile nu trebuie sa aibă ramă, semnătură, sau alte înscrisuri.

Materialele înscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum și drepturile de proprietate intelectuală. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor înscrise în concurs. De asemenea, nu se permite înscrierea fotografiilor cu caracter pornografic sau care aduc atingere demnității și intimității persoanei, care prezintă atitudine de fumător, consumator de alcool sau de droguri.

 

Premiile acordate:

Premiul I – aparat foto (pentru toate secțiunile)

Premiul II – stick-uri memorie USB 16 GB (pentru toate secțiunile)

Premiul III – card memorie USB (pentru toate secțiunile)

Mențiuni (3) –   cărți despre Brăila oferite de Bibliotecă.

 

Fotografiile înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din: Ana-Maria Dobre – prof. Liceul de Artă Hariclea Darclee, Ion Volcu – șef birou Colecții Speciale în cadrul Bibliotecii, Dan Bistricean – bibliotecar. Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după criteriile: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnică, estetica imaginii. Deciziile juriului sunt irevocabile și nu trebuie justificate! Toate fotografiile vor fi expuse într-o expoziție organizată la Bibliotecă, cele mai bune fotografii vor fi selecționate de juriu și incluse într-un catalog editat de organizator.

Fotografiile vor fi expediate pe adresa: BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „PANAIT ISTRATI” PIAȚA POLIGON NR. 4 BRĂILA, JUDEŢUL BRĂILA – cu mențiunea „Pentru concursul de fotografie”. Fotografiile pot fi aduse și personal la secţia Colecții Speciale. Persoane de contact: Ion Volcu sau Dan Bistricean tel. 07345026541 ; 0239626128 / int. 113, email ionvolku@yahoo.com ; danbistri1@gmail.com.

Festivitatea de premiere și vernisajul expoziției fotografice va avea loc la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, pe 15 mai 2015, ora 15.00.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top