Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
69 Views

SUCCES MAJOR LA FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ POPULARĂ DE LA ONEŞTI

SUCCES MAJOR LA FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ POPULARĂ  DE LA ONEŞTI

Elevii Secţiei externe din comuna Roşiori a Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, reprezentaţi de Ansamblul de Dans Popular „Românaşii de Roşiori”, au participat pe 26 septembrie 2015 la Festivalul naţional de muzică populară pentru copii şi tineret „Doinele Trotuşului” Oneşti.

Membrii Ansamblului „Românaşii de Roşiori”, aparţinând Secţiei externe a Şcolii, au onorat cu succes invitaţia de participare la ediţia I a Festivalului naţional de la Oneşti, alături de alţi copii şi tineri din diverse zone ale ţării, cu vârste cuprinse între 6 şi 25 ani.

Festivalul a fost organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Oneşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oneşti, având un juriu format din oameni de cultură, specialişti în domeniu, membri ai Primăriei şi Casei de Cultură locale care au evaluat participarea concurenţilor la secţiunile „Solişti vocali şi rapsozi populari”, „Solişti instrumentişti”, „Grupuri vocale” şi „Formaţii de dansuri şi tradiţii populare”.

Ansamblul „Românaşii de Roşiori” a obţinut la această primă ediţie a Festivalului numeroase recunoaşteri ale talentului şi calităţii pregătirii de care beneficiază în cadrul Secţiei externe din comuna Roşiori a Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.

Astfel, grupul vocal de la clasa Canto popular a obţinut Premiul I interpretând melodia „Cântă Dunărea” şi un colaj de cântece populare. Tot Premiul I a fost obţinut şi de formaţia de dansuri populare, coordonată de prof. Georgeta Lungu. Fără a fi mai prejos, Dorina Perianu şi Mirabela Bordei (eleve ale Şcolii Gimnaziale Roşiori şi membre ale aceleiaşi clase de Canto popular) au obţinut, fiecare în parte, Premiul II în calitate de soliste.

Prestaţia remarcabilă a reprezentanţilor Secţiei externe a Şcolii a fost încununată de obţinerea Trofeului „Doinele Trotuşului”, care le oferă acestora posibilitatea de a participa ca invitaţi şi la spectacolul de gală al ediţiei din anul următor.

Conducerea Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila felicită şi cu acest prilej pe tinerii talentaţi care au reprezentat cu cinste instituţia în ansamblu şi, în special, comunitatea locală din Roşiori şi îi asigură, ca şi până acum, de tot sprijinul pentru a continua pe această linie şi a deveni nume de referinţă pe scena muzicii populare româneşti.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top