Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
609 Views

Denis Turcu – Cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica

Premiantii Olimpiadei

In perioada 27 iulie – 5 august 2013, s-a desfasurat in Grecia, la Volos, cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, olimpiada la care au participat peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Reprezentantii Romaniei la aceasta Olimpiada au avut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie. Au obtinut doua Medalii de Aur, doua Medalii de Argint si una de Bronz.

Prima Medalie de Aur i-a revenit braileanului Denis Turcu, elev in clasa XI-a, la Liceul International de Informatica. Cea de-a doua Medalie de Aur a fost obtinuta de catre Iustina Craciun, eleva la acelasi liceu, pentru cea mai buna rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de Argint au fost luate de catre Andrei Alexandru Cuceu, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica, si Paul Andrei Draghis, elev in clasa a X-a la Colegiul National “Vasile Lucaciut” din Baia Mare. Medalia de Bronz i-a revenit elevei Catalina Miritescu, clasa a XI-a, eleva aceluiasi liceu de informatica din Bucuresti.

 

Denis Turcu – Cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica

Denis Turcu, nascut in Braila, studiaza la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si reprezinta o alta mandrie a orasului dunarean. In gimnaziu a fost elevul Colegiului “Nicolae Balcescu” din Braila, iar in clasa a IX-a a primit o bursa completa din partea scolii internationale.

Elevul brailean a obtinut numeroase premii la diferite concursuri in ultimii trei ani. A obtinut Medalia de Argint la Olimpiada Internationala de Fizica, locul I in Europa si cinci in lume cu echipa Romaniei la aceeasi competitie. A fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de “Teoria numerelor”, la scoala de vara a Universitatii Standford. A obtinut o bursa foarte mare, datorita numeroaselor rezultate la concursurile de matematica la care a participat.

Echipa Romaniei ne-a reprezentat tara cu mandrie la Olimpiada din Grecia, de Astronomie si Astrofizica. Felicitari elevilor iscusiti si tuturor celor care i-au sprijnit.

O noua dovada ca Braila are elevi eminenti si oameni talentati cu care ne mandrim in toata lumea!

 Echipa Romaniei de la Olimpiada

Sursa: obiectivbr.ro

Despre autorul:
are 40 Articole

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top