Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
35 Views

In acest weekend, va poftim la portia de teatru!

Fidelitate de chazz palminteri

Teatrul Maria Filotti vă invită să vizionați sâmbătă, 11 octombrie, orele 18.00, la Sala Studio spectacolul “POVEŞTI DE FAMILIE ” de Biljana Srbljanovic , regia Vlad Cristache. POVEȘTI DE FAMILIE este un spectacol de referinţă al Teatrului Maria Filotti, plin de dinamism, o reţetă scenică captivantă, spusă de tineri extraordinar de talentaţi. Pe regizorul Vlad Cristache îl recomanda , colaborarea cu teatrul brăilean(începută în anul 2010 odată cu montarea spectacolului Peer Gynt, producţie pentru care a fost nominalizat în 2011 la Premiul de Debut al Galei Premiilor UNITER), precum si recenta premiera „Leonce si Lena” de Georg Bűchner . Poveşti de familie a fost realizat în 2011 si a fost prezent la Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2012, aspect esenţial pentru definirea lui Vlad Cristache , drept unul dintre cei mai talentaţi regizori tineri ai momentului. În distribuţie : Emilia Mocanu , Alexandra Sălceanu , Ionuţ Vişan şi Silviu Debu . Scenografia spectacolului, inspirat aleasă de Gheorghe Mosorescu, nuanţează măiastru ideea regizorală.

Duminică 12 octombrie, la Sala Studio de la ora 12.00, Teatrul Maria Filotti Brăila prezintă spectacolul de magie” BAGHETA MAGICĂ”, realizat de actorul magician Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie din România. O premieră naţională din distribuţia căreia fac parte actorii: Adrian Ştefan – magicianul, Narcisa Novac – asistenta magicianului și Corina Borș – prințesa. Spectacolul este o premieră națională și se adresează în egală măsură publicului tânăr, dar și celui adult dornic și deschis la povești și miracole.

Tot duminică, 12 octombrie la Sala Studio, de la 18.00 vă invităm la cea de a IX a ediţie a proiectului TMF Independent, o ediţie specială în care vă propunem unul dintre cele mai bune spectacole ale Teatrului ACT din Bucureşti. „FIDELITATE ”, piesa scrisă de Chazz Palminteri şi regizată de Dragoş Câmpan are o distribuţie de excepţie: Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim şi Florin Busuioc.

Această piesă este pentru prima oară pusă în scenă în România. Există numeroase montări pe scenele americane, precum și o ecranizare de succes în regia lui Paul Mazursky avându-l în distribuție chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joacă alături de Cher (Margaret) și Ryan O’Neal (Jack Connor). ”Poveste din Bronx” este filmul care-l aduce pentru prima dată pe Chazz Palminteri în atenția publicului larg și în calitate de scenarist și dramaturg.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top