Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
37 Views

Weekend-ul acesta, haideti la teatru!

Povesti de familie

Sâmbătă, 24 ianuarie de la ora 18.00, la Sala Studio vom prezenta   spectacolul „Poveşti de familie” de Biljana Srbljanovic, una dintre piesele   de rezistența ale Teatrului Maria Filotti , cu o foarte frumoasă carieră la public , dar şi o impresionantă vizibilitate în presa de specialitate si cu o participare la Festivalul Naţional de Teatru în toamna lui 2012. Spectacol se remarca , atât prin text, de o tulburătoare actualitate şi incisiv mesaj , dar şi prin lectura regizorală subtilă, modernă şi profundă a lui Vlad Cristache, cel care a mai montat la Braila, Peer Gynt de Henrik Ibsen in anul 2010 ,spectacol realizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Norvegiei la Bucureşti şi şantierul naval Vard Brăila S.A. , nominalizat la Gala Premiilor UNITE R , si Leone si Lena de Georg Bűchner   in anul 2014 .

În „Poveşti de familie” regizorul a reuşit să creeze, în spaţiul scenografic foarte sugestiv realizat de Gheorghe Mosorescu, încleştarea de forţe dintre “vechi şi nou”, dintre părinţi şi copii, dintre vest şi est, într-o poveste foarte ataşantă, plină de emoţie, comică uneori, cu dramatism dar şi spirit ludic.

Cei patru minunaţi actori, Emilia Mocanu, Silviu Debu, Ionuţ Vişan şi Alexandra Sălceanu construiesc patru biografii distincte, care rămân în memoria spectatorului, mobilând cu caratele talentului – scena brăileană.

După   trei ani de la premieră , din apreciere faţă de ceea ce reprezintă pentru Teatrul Maria Filotti “Poveşti de familie”,vom închide viaţa scenică a acestui titlu într-un mod simbolic, cu ultimele reprezentaţii. Prima dintre ele are loc chiar în acest week end. Chiar dacă a beneficiat deja în luna noiembrie 2013 de consacratul format al Divanelor TMF, sub forma unor discuţii libere, vom initia si sâmbătă, după spectacol, împreună cu actorii, dar şi cu alţi colegi din teatru un dialog neconvenţional despre acest titlu şi despre utilitatea şi menirea teatrului politic, social, a teatrului document în general.

Papagaliata si Curcanul

Duminica , 25 ianuarie, de la ora 18.00 la Casa Tineretului  prezentăm spectacolul „Papagaliţa şi curcanul” de Robert Thomas o comedie poliţistă de succes, un spectacol iubit de public, un text des reprezentat cinematografic, ce alternează momentele comice cu cele de suspans maxim, o cavalcadă de întâmplări stranii, bizare, specifice romanului poliţist. Regia spectacolului este semnată de Radu Nichifor, muzica compusă de Cornel Cristei, iar scenografia si costumele apartin   artistului plastic brăilean- Raluca Polea. Din distribuţie fac parte actori consacrați și apreciați de publicul brăilean : Monica Zugravu Ivașcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gîngă, Adrian Ştefan, Cristian Gheorghe ( directorul Teatrului Fani Tardini din Galați ) , Wanessa Radu şi Dan Moldoveanu.

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top