Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
130 Views

Cursuri de dezvoltare personală pentru copii prin teatru la Atelier Cărăbus

Cursuri de dezvoltare personală pentru copii prin teatru la Atelier Cărăbus 

Cărăbus – Atelier de creatie si ludoteca infiinteaza, incepand cu data de 7 aprilie, o noua sectie de Ateliere de Dezvoltare Personala Pentru Copii prin Teatru cu Prof. Ioana Zarnescu.

 

Despre prof. Ioana Zarnescu:

Actrita, absolventa a Facultatii de Teatru, coordonator artistic in taberele Mastermind, profesor la scoala de teatru si film pentru copii “Micile Vedete”, colaborator al Teatrului Interactiv pentru copii, al Circului de Stat Globus Bucuresti , in spectacolul pentru copii “Zana Oglinjoara”.

Consider ca jocul are un rol important in intierea copiilor. Fiind atat formativ cat si informativ , ofera libertatea de exprimare, dezvolta capacitatea de concentrare, imaginatia, spontaneitatea, comunicarea, lipsa de trac, ajutand la formarea caracterului fiecaruia.

 

Programul si detaliile cursului:

Cursul de dezvoltare personala pentru copii prin teatru va debuta cu o perioada de lectii demonstrative (gratuite) in zilele de 7, 9 si 11 aprilie (orele: 18.00 – 19.00) – zile in care sunteti invitati sa participati cu voie buna intr-un ambient prietenos si primitor!

Lectiile demnostrative din zilele 7,9,11 aprilie sunt gratuite si se vor deschide cu o preselectie a copiilor, in urma careia copiiivor fii inscrisi la Cursurile de dezvoltare personala prin teatru.

Cursul de actorie dureaza trei luni (aprilie, mai, iunile), se va desfasura in zilele de Luni, Miercuri, Vineri ale fiecarei saptamani, incepend cu orele 18.00 si au durata de o ora. Tariful unei sedinte este de 30lei/ora/copil. In functie de frecventa cu care copiii doresc sa particpe la cursuri (o data, de doua ori sau de trei ori pe saptamana), cursantii vor fi deparatajati in grupe (incepatari, mediu, avansati). Pe tot parcursul cursului se intocmeste o fisa de evaluare in care se va urmari evolutia copilului din punct de vedere artistic.

La absolvirea cursului, copiii vor primi Diploma de absolvire si vor pune in scena un spectacol in care absolventii vor fii actori, iar parintii si bunicii spectatori.

 

Cursurile de actorie:

Sunt dedicate copiilor cu varste cuprinse intre 4-14 ani.

Jocul a fost considerat principala activitate cu rol in dezvoltarea si educarea copilului, aceasta are de asemenea si o componenta instructiva si confera copilului echilibrul si relaxarea necesara unei dezvoltari armonioase.

Prin joc , copilul incepe sa acumuleze o multime de cunostinte noi si isi diversifica actiunile mintale, dezvoltandu-si totodata si imaginatia. O imaginatie bogata este dovada unei inteligente bine antrenate, de aceea copilul trebuie initiat catre jocul artistic.

Jocul inseamna cunoastere, inseamna asimilarea practica si mentala atat a insusirilor lumii inconjuratoare cat si a experientei de viata.

Pe parcursul orelor de actorie, copii traiesc experiente noi, exploreaza, isi exerseaza abilitatile intelectuale si senzoriale si comunica. Tot prin joc, copilul invata ce inseamna respectul pentru aproape, invata sa fie recunoscator si bun, sa primeasca si sa daruiasca in acelasi timp.

Cursurile cuprind :

 • tehnici de respiratie;
 • dictie;
 • exercitii de miscare scenica;
 • comunicare;
 • exercitii de concentrare;
 • exercitii de memorizare;
 • analiza gestuala;
 • improvizatie;
 • mima;
 • comunicare non-verbala;
 • exercitii de interpretare
 • studiu pe baza unor texte dramatice (poezii,povesti pentru copii)

 

Va asteptăm cu drag la primele lecții demonstrative gratuite, in zilele de 7, 9, 11 aprilie, orele 18.00 – 19.00!

Prof. Ioana Zărnescu

Coord. atelier, Maria

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top