AU DEBUTAT ÎNSCRIERILE LA ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE „VESPASIAN LUNGU” BRĂILA
Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a dat startul
Read more...Gradina Publica – oaza de vegetatie având cea mai veche constructie „Castelul de apa” si pastrand urmele cetatii de altadata (sec.XIV), de fapt azi câteva ziduri
Parcul Monument se întinde pe o suprafaţă de 90 ha şi oferă adevărate clipe de linişte în mijlocul unui oraş aglomerat fiind un execelent loc de recreere pentru toate categoriile de vârstă.
Portul-Braila, cu vechi silozuri (1888-1889) ridicate dupa planurile inginerului roman Anghel Saligny si la care s-au folosit, pentru prima oara în lume, prefabricate de beton armat
Faleza Dunării – o construţie modernă cu o lungime de 7 km, cu o bogată colecţie de monumente de artă (sculpturi).
Fântâna cinetică din centrul civic al oraşului – opera a celebrului sculptor roman Constantin Lucaci. Denumit de multi „al doilea Brancusi” Lucaci ramane, inainte de toate, sculptorul in otel inoxidabil. Elementele ce definesc sculptura plina de vigoare a artistului sunt materia – oţel inox inalterabil -vibraţiile luminoase explorând suprafaţa polizată, mişcarea, sonoritatea dar si proiectul in sine – cel al unei sculpturi de integrare urbană. Fermecătoarea fântâna mobila a artistului imbina laolalta tradiţia antică, apoi renascentistă şi iluministă a jocurilor de apă. Neoconstructivism, artă cinetică, optical art, artă programată, noi materiale, toate concură la realizarea unei sculpturi de mari dimensiuni şi a unei lucrări monumentale pe lângă care trecem, poate, în fiecare zi.
Strada Mihai Eminescu – Vechea strada Regala, care astazi poarta numele Luceafarului. Este promenada Brailei. Arhitectura veche a orasului incearca sa supravietuiasca: coloane, aticule, frontoane, fereste, balcoane, feronerie intr-o diversitate atat de bogata, incat gandul te poarta cu mandrie la recentul statut al orasului de rezervatie urbanistica. Desi renovata in mare parte, pastreaza inca izul vremurilor cosmopolite de inceput de secol XIX.
Galeriile de Arta Emilia Dumitrescu – Înfiinţate într-un monument de arhitectură construit în 1912, în stil eclectic, galeriile cuprind donaţia artistei Emilia Dumitrescu, formată din lucrări de pictură, grafică, gravură şi piese de artă decorativă universală colecţionate de artistă.
Casa Colectiilor de Arta – Prima intentie de constituire a unei colectii publice de arta la Braila i se datoreaza lui Anastase Simu. In 1928 el dona „scumpului … oras natal Braila” 30 de lucrari de arta, expuse o vreme in interioarele Primariei. În casa Colecţiilor de Artă, printre cele 3000 de piese de artă plastică şi decorativă, se disting opere de mare valoare, semnate de: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Henri Catargi şi alţii.