Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
112 Views

AU DEBUTAT ÎNSCRIERILE LA ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE „VESPASIAN LUNGU” BRĂILA

AU DEBUTAT ÎNSCRIERILE LA  ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE "VESPASIAN LUNGU" BRĂILA

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a dat startul înscrierilor în anul şcolar 2015-2016.

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila reprezintă, şi în acest an, cea mai bună alegere pentru petrecerea timpului liber, oferind tuturor celor interesaţi posibilitatea de a se înscrie sau reînscrie în anul şcolar 2015-2016 la una sau mai multe dintre secţiile: Muzică, Arte plastice şi vizuale, Coregrafie şi Teatru.

Sub îndrumarea cadrelor didactice înalt specializate şi dedicate în întregime muncii lor, cursanţii de diferite vârste pot urma în cadrul Secţiei „Muzică” specializări precum: Canto clasic, Canto muzică uşoară şi jazz, Canto popular, Pian, Vioară şi violă, Chitară (clasică, folk, electrică, bas), Instrumente de percuţie (baterie), Orgă electronică, Acordeon, Teorie şi solfegii, Istoria muzicii şi Ansamblu coral. În cadrul Secţiei „Arte plastice” se pot studia şi deprinde, cu ajutorul profesioniştilor în domeniu, tainele Picturii şi Graficii pe şevalet sau ale Artei decorative / Iconografiei. La rândul lor, „Artele vizuale” sunt reprezentate de specializări precum Arta fotografică şi Grafica publicitară şi webdesign. Pentru cei mici sau chiar adulţi, oferta educaţională a Şcolii brăilene include şi Secţia de „Coregrafie”, în cadrul căreia Dansul modern şi Baletul clasic / contemporan reprezintă, de asemenea, specializări de succes în fiecare an. Copiii sunt aşteptaţi să îşi exerseze talentul actoricesc în cadrul Secţiei „Teatru” sub îndrumarea unor profesori cu experienţă şi har.

De altfel, activitatea de calitate desfăşurată în timpul anilor de studiu în cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” din Brăila se regăseşte în numeroasele premii şi distincţii obţinute de cursanţi şi absolvenţi, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Pentru toţi cei interesaţi de a se înscrie în anul I, admiterea la toate secţiile constă într-o probă de aptitudini: interpretarea acapela, cu negativ sau corepetitor a unei piese muzicale, redarea din memorie a unui solfegiu, mobilitate şi ritmicitate pentru candidaţii de la Secţia „Coregrafie” şi prezentarea unui portofoliu personal pentru cei de la Secţiile „Arte plastice” şi „Arte vizuale”. Absolvenţilor li se vor elibera diplome.

Cursurile pot fi urmate atât la sediul Şcolii din Municipiul Brăila, cât şi la secţiile externe din oraşul Făurei, precum şi din comunele Gemenele, Roşiori, Chiscani, Scorţaru Nou, Tufeşti.

Managerul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, domnul George Romeo Bunea, consideră că: „Sloganul «Cea mai bună alegere pentru timpul tău liber!» este adecvat celor care doresc să studieze, să se perfecţioneze, să se distreze, să găsească o alternativă la timpul lor liber. Specialiştii, cadrele didactice, artiştii noştri le stau la dispoziţie. Toate acestea le oferim brăilenilor, celor care doresc să ne calce pragul. Totodată, punem la dispoziţie spaţiul nostru modern, îmbrăcat în haine de sărbătoare, ca la orice început de an şcolar, dotat cu instrumente şi material didactic de ultimă generaţie. Cu alte cuvinte, aşteptăm să ne vizitaţi, iar dacă oferta noastră vă este potrivită, vă invităm să ne petrecem împreună timpul într-un mod cât mai plăcut!”.

Informaţii suplimentare se pot obţine de luni până vineri, între orele 09.00-16.00, la sediul nostru din Brăila, str. Mărăşeşti nr. 1 sau la telefon 0239/61.21.04. De asemenea, detalii se pot regăsi pe site-ul www.vespasianlungu.ro şi pe pagina de Facebook.

Vă aşteptăm!

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top