Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
52 Views

LILIOM se întoarce din 1 octombrie la TMF!

LILIOM  se întoarce din 1 octombrie la TMF

Minunatul proiect teatral cu capodopera lui Ferenc Molnár- LILIOM , lansat in aprilie 2014 de redutabilul cuplu de artisti Victor Ioan Frunză- direcția de scenă si Adriana Grand-scenografia , se intoarce pe scena brăileană după un an și șase luni. Motivul acestei absențe este pe cât de simplu, pe atât de pragmatic și anume intrarea Sălii Mari a teatrului într-un amplu proces de modernizare și consolidare. Recent această bijuterie arhitectonică a fost redată circuitului public , așa că LILIOM se poate întoarce la el acasă !

„Povestea vieţii şi a morţii lui Liliom e o legendă mistică a suburbiei. Este istoria unui atipic pentru care limbajul curent reprezintă un „cimitir al cuvintelor”. Cuvintele reprimate sunt un short-cut la tragedie. În ultimă instanţă, Liliom se regăseşte în tinerii violenţi dar paradoxal de fragili ai tendinţeiEmo din zilele noastre. Liliom e criminalul pe care îl iubeşti, este băiatul care nu poate plânge deşi trăieşte cu lacrima în gât, este cel care nu poate spune: “Îmi pare rău!”

Distribuția, care îi cuprinde pe Alin Florea , Nicoleta Hâncu, Andrei Huţuleac , Emilia Mocanu , Valentin Terente , Silvia Tariq , Zane Jarcu , Florica Popa, Corina Borș , Narcisa Novac , Adrian Ștefan , Alexandru Marin ,   Iulia Vasilescu, răspunde într-un mod devotat și plin de talent unei concepții regizorale și unei imagini scenografice cu elemente de modernitate a convenției , dar păstrând nealterate, atât povestea tulburatoare și impresionantă , cât și profunda emoție și valorosul mesaj al unui text scris acum un secol.

Cuplul artistic Victor Ioan Frunză și Adriana Grand – un sinonim al valorii perene, dovedește încă o dată ,   măiestria unui model teatral de succes !

Universul și atmosfera piesei sunt completate de muzica live , interpretată de patru artiști instrumentiști și aparține compozitorului   Tibor Cári .

Cele trei reprezentații din 2014, prin calitatea și intensitatea ecourilor in public marturisesc despre valoarea și necesitatea acestui tip de dramaturgie și de spectacol.

Revenirea pe scena brăileană a acestui mult așteptat proiect va avea loc joi, 1 octombrie și vineri 2 octombrie , de la orele 18.00 , pe scena Sălii Mari , în statut de Premieră oficială.

Spectacolul durează 2 ore fără pauză .

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top