Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
6 Views

A început concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2014

A început concursul de educație ecologică Școala Zero Waste ediția 2014

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 23 Aprilie – 30 Mai.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă, un calculator și o imprimantă multifuncțională oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. În lupta pentru premiu și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2014” iau startul 108 școli din 33 de județe și din București și vor fi implicați aproape 40.000 de elevi.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Din cele 108 scoli, 68 sunt din mediul rural și 40 din mediul urban. Mai sunt înscrise în competiție 4 școli speciale, o școală cu elevi de etnie rroma și o școală sportivă. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Timiș, cu 17 școli, urmat de Covasna cu 7 școli înscrise în competiție.

Evoluția tuturor școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită și pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate si cate două mențiuni pentru cei mai harnici și implicați elevi din fiecare județ participant. Aproape 5000 de elevi sunt înscriși în competiția pentru premiile individuale.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2014 vor primi câte o tabletă, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora și indiferent de județ  să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

  • A început concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2014

Pentru mai multe informații:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top