Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
54 Views

Artistii romani fac senzatie pe Internet! Pencil Nex – Promoveaza ARTA, nu cearta!

2013-10-26 172

Tinerii artisti romani de la Pencil Nex  reusesc sa fie o adevarata gura de prospetime si de entuziasm in mediul online din Romania si nu numai. Prin ceea ce reusesc sa creeze, prin valorile si principiile lor si prin modul in care comunica cu publicul, Pencil Nex vine cu un mesaj nou, un mesaj de care Romania are din ce in ce mai multa nevoie: “Promoveaza ARTA, nu cearta!”.

Pencil Nex isi doreste sa aduca in atentia romanilor ca exista inca oameni interesati de arta, de cultura si de traditiile romanesti, incercand sa distruga conceptul conform caruia tanara generatie din Romania mai este interesata doar de cancanuri si de non-valori.

Presa si romanii in general, ar trebui sa vorbeasca si sa promoveze mai mult acest gen de mesaj transmis de artistii de la Pencil Nex care isi doresc sa le arate tinerilor ca ARTA inseamna bucurie, inseamna principii, inseamna cultura, inseamna un stil de viata si un mod de a te bucura de frumos, “punand simpatie pe hartie”, dupa cum se exprima chiar membrii echipei.

Proiectul Pencil Nex a luat nastere in momentul in care o mana de tineri s-au gandit sa promoveze frumosul si sa incerce sa isi castige existenta facand ceea ce le place. Echipa este formata din 4 dintre cei mai talentati tineri artisti romani, specializati pe diferite tipuri de desen grafic si 2 manageri de proiect, ambii absolventi de comunicare si marketing. Dupa cum le place chiar lor sa se prezinte: “Suntem acei oameni care pun simpatie pe hartie si ne dorim sa promovam ARTA, nu cearta!”, ne-a declarat Vlad Teodorescu-Birla, Co-Manager la Pencil Nex.

Tinerii realizeaza portrete, caricaturi, cartoonizari (transformarea unei persoane in desen animat), graphic design, logo design, benzi desenate si se axeaza pe tot ceea ce tine de frumos in domeniul artei, creatiile lor fiind deja apreciate in presa din Romania, avand aparitii in mai multe ziare si la emisiunea “Lumea lui Banciu”, moderata de catre Radu Banciu, la B1 TV.

Portretele sunt realizate de catre Diana Adina Nine, studenta la Arhitectura Peisagistica si de catre Alexandru-Cezar Vranceanu, in timp ce de cartoonizari, benzi desenate si graphic design se ocupa Jean Constantin Ciuntu, iar partea de logo design si variate alte creatii digitale este realizata de Martin Duma-Menghires, masterand la Universitatea TU din Viena, specializarea Planificare Teritoriala si Urbanism.

“Cu un asemenea grup de tineri artisti talentati, ne dorim sa schimbam modul in care este perceputa si apreciata arta din Romania si ne propunem sa punem si noi umarul in dezvoltarea societatii culturale din tara.”, a declarat Cristina Borbely, Co-Managerul proiectului.

Echipa a ajuns si in atentia mai multor persoane publice din Romania, Mihai Bendeac postand portretul sau realizat de catre Pencil Nex pe post de Cover Photo, iar organizatia “Mai Mult Verde” a distribuit pagina acestora de Facebook pentru sustinerea arata fata de Rosia Montana prin intermediul unei benzi desenate.

“Vrem sa facem lucruri minunate! Atat in Romania, cat si in afara, atat pentru romani, cat si pentru straini. Am avut parte de o neasteptat de mare sustinere din partea pasionatilor de arta din tara si lucram mereu pentru a fi mai buni, pentru a continua sa oferim arta in adevaratul sens al cuvantului, tuturor celor care vor sa faca un cadou frumos cuiva, oferind un portret sau un desen si tuturor celor care doresc sa admire creatii de calitate, realizate de artisti romani. Scopul nostru este sa devenim o autoritate in domeniul artei, sa devenim acel loc in care oricine vine pentru a admira ceva de calitate, pentru a intra in contact cu diversi artisti sau pentru a achizitiona opere realizate de artisti romani.”, a adaugat Vlad Teodorescu Birla, Co-Manager la Pencil Nex.

Pe pagina lor de Facebook se deruleaza un concurs pana in data de 15 noiembrie, prin care oricine isi doreste sa participe, poate castiga 1 portret de o persoana, dimensiunea A3, 1 portret de o persoana, dimensiunea A4 si o cartoonizare digitala, toate acestea urmand a fi realizate dupa fotografii la alegerea castigatorilor. Click aici pentru a participa la Concurs!

Acesti tineri romani sunt de admirat pentru modul in care lucreaza si prin modul in care reusesc sa aduca arta mai aproape de om si omul mai aproape de artist. Oricine isi doreste sa faca un cadou special cuiva, indiferent de ocazie, nu poate da gres daca va apela la Pencil Nex pentru un portret, o cartoonizare sau o caricatura, care vor starni reactii de neuitat in randul persoanelor dragi, carora va decideti sa le faceti o surpriza.

Tinerii pot fi contactati pentru comenzi, sugestii si propuneri(sunt foarte receptivi!) pe adresa lor de e-mail la Pencil.Nex@gmail.com, pe Facebook, prin mesaj direct pe Fan Page-ul lor Pencil Nex si pe Twitter la @PencilNex.

 

Articol de Olga Damascopol

Comentarii

1 COMMENT
  1. cipri

    Mult succes tinerilor talentati! Romania are nevoie de valori in domeniul artei si al culturii.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTENERI:

Back to Top