Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
73 Views

Expozitie de quilling la Biblioteca Judeteana Braila

Expozitie de quilling la Biblioteca Judeteana Braila

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează în perioada 9 -26 septembrie 2015 expoziția de tablouri realizate în tehnica quilling „Magia hârtiei”. Lucrările expuse în holul instituției au fost realizate de copii la Ludoteca Bibliotecii, în cadrul Atelierului de quilling, coordonat de Monica Andrei – Quilling by Monica.

Tehnica quilling sau hârtie filigran este o artă care implică folosirea de benzi de hârtie cu ajutorul cărora se realizează obiecte decorative. Quillingul dezvoltă abilitățile motrice și îndemanarea, pune accent pe atenție și concentrare, stimulează creativitatea și reprezintă o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber , a precizat Laura Caplea, purtător de cuvânt la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila.

Expoziția se înscrie în seria de evenimente ce susțin candidatura Brăilei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în2021. De asemenea, aduce în atenție un proiect dedicat artei, unicat în Brăila și România, numit „Brăila în Cartea Recordurilor”, prin care se va realiza o copie fidelă a Ceasului Public din Piaţa Traian, la scara de 1/3, decorat cu piese quilling.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top