Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
118 Views

Brăileanul Doru Ciutacu a obţinut Premiul I şi Trofeul la Tecuci

Brăileanul Doru Ciutacu a obţinut Premiul I  şi Trofeul la Tecuci

Joi 30 aprilie a.c. s-a desfăsurat la Tecuci a XXII-a editie a Festivalului ” Floare de april”, organizat de Casa de Cultura Tecuci cu sprijinul Primariei Tecuci. Festivalul, al carui director este domnul profesor Mircea Călianu, este de 22 ani cea mai importantă manifestare artistica la nivelul concursurilor de interpretare pentru copii si adolescenti din Tecuci si din zona.

Programat iniţial pe data de 18 aprilie, festivalul a fost reprogramat pentru data de 30 aprilie datorita unor probleme financiare.

Domnul director Călianu a promis că va continua organizarea acestui festival în pofida tuturor problemelor financiare care se vor ivi, ceea ce este un lucru lăudabil, pentru că tinerii au nevoie de acest cadru minunat de desfăşurare a talentului lor interpretativ, care este de aproape un sfert de secol, festivalul de la Tecuci.

Beneficiind de un juriu competent in componenţa: preşedinte- prof.univ.dr. Liliana Dumitrache- Academia de Muzică Bucureşti -soprană Opera Română, prof. de muzică Rodica Neamţu, prof. Maricel Lazăr- inspector şcolar de specialitate ISJ Galaţi, profesor Cristian Corcioveanu-cantautor, profesor Marcela Călianu- şcoala gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci, George Vanvu- realizator muzical Radio Iaşi şi dl Florin Bobei – preparator universitar Facultatea de Arte Galaţi.

Brăileanul Doru Ciutacu

Notarea concurenţilor s-a făcut într-o manieră de totală transparenţă cu notele la vedere. Prezentatoarea evenimentului a fost Angela Bîtlan, pe care mulţi o cunosc ca fiind finalista show-ului TV ” M-a facut mama artist” de acum câţiva ani de la Prima TV. Angela, care a asigurat cu profesionalism oficiile de gazdă a evenimentului, a evoluat de altfel şi în recital, încântând audienţa cu melodii cântate admirabil cât şi cu prezenţa sa fermecătoare.

După preselecţia riguroasă, s-au calificat în faza finală a concursului circa 60 de concurenţi repartizaţi în 3 grupe de vârstă:

  • 7-10 ani
  • 11-14 ani
  • 15-19 ani

Au mai susţinut recitaluri Oana Danciu, fostă concurentă în festival, acum redactor la Express TV Galaţi- Braila şi Valeria Drăguş, de asemenea fostă concurentă, acum studentă in anul II la Facultatea de Muzică Galaţi.

Inainte de decernarea premiilor, presedintele juriului, doamna prof.univ.dr. Liliana Dumitrache a dat sfaturi concurentilor si părinţilor în legătură cu alegerea repertoriului,a ţinutei, mişcarea scenică şi altele, foarte utile şi de bun-simţ.

Concurentul Ciutacu Victor Cristian Dorian ( Doru Ciutacu) din Brăila,   a obţinut cele mai mari note din concurs. Cu un total de 68,75 puncte ( trei note de 10) el s-a clasat pe locul I la categoria 15-19 ani, interpretând excepţional melodia ” De dragul tău”. De asemenea, el a obţinut şi premiul Radio Iaşi pentru interpretarea intr-o manieră deosebită a unei melodii româneşti.

Doru Ciutacu este cunoscut publicului din emisiunile de televiziune „Copiii spun lucruri trasnite” de la Prima TV, „Numai cu acordul minorilor” şi „Televiziunea Copiilor” ale regretatului Titus Munteanu, timp de 6 sezoane,la TVR1, precum şi „Freshmania” la National TV , „Ploaia steluţelor” la TVR1 şi „Basmele copilărie” şi „Ghiozdanul cu surprize” la TVH.

Anul trecut, Doru Ciutacu a câştigat Marele trofeu la Festivalul Internaţional „Ceata lui Piţigoi” Galaţi, Marele trofeu, la festivalul „Axiopolis” Cernavodă,Trofeul grupei la festivalul”Primăvara începe cu tine” , precum şi premiul I la festivalul de la Sulina.

Datorită prestaţiei deosebite din concurs, Doru Ciutacu a fost solicitat să mai interpreteze o melodie în afara concursului.

Felicitări organizatorilor şi concurenţilor şi la cât mai multe evenimente culturale asemănătoare!

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top