Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
75 Views

La Teatrul Maria Filotti, revine în forță comedia !

La Teatrul Maria Filotti, revine în forță comedia

După succesul deosebit al spectacolului Indoiala prezentat in turneu la Teatrul Odeon din București, Teatrul Maria Filotti vă invită la un week-end al comediei !

Sâmbătă, 25 aprilie, la Casa Tineretului, de la ora 18.00 avem bucuria de a vă invita după o absență de 6 luni, să vă întâlniți sau reintâlniți cu minunata , surprinzătoarea și fermecătoarea poveste de dragoste a prințului Leon și a prințesei Lena.

LEONCE și LENA,   piesă scrisă de Georg Bűchner acum aproape de 200 de ani,   nu contenește să surprindă prin modernitate , calitatea umorului și poezia atmosferei romantice a sriiturii sale. Spectacolul regizat de Vlad Cristache , într-un decor poetic realizat de Vladimir Turturica , prezintă o lume a fanteziei cromatice însoţită de interpretarea inspirată a lui Ionuţ Vişan , Corina Borş , Constantin Cojocaru , Ramona Gîngă, Narcisa Novac , Valentin Terente   alături de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu ş.a. Coloana muzicală a spectacolului, una inspirată, originală este interpretată live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Spectacolul a beneficiat de ecouri in presa de specialitate , fiind deja prezentat pe scena teatrelor Odeon – București , Toma Caragiu – Ploiești , Andrei Mureșanu – Sfântu Gheorghe .

Caragiale – O SCRISOARE PIERDUTĂ

Duminică 26 aprilie , de la orele 18.00, tot la Casa Tineretului veți avea ocazia reîntâlniri cu textul fanion al dramaturgului Caragiale – O SCRISOARE PIERDUTĂ . În lectura regizorală a managerului teatrului Lucian Sabados și scenografia lui George Mosorescu, pasionanta,   dar și tulburătoarea poveste cu atâtea încurcături și răsturnări de situație deține prin strălucirea interpreților Mihai Coadă , Dragoş Câmpan, Diana Cavalliote, Emilian Oprea , Alin Florea , Liviu Pintileasa , Valentin Terente, Marcel Turcoianu , Zane Jarcu, putere de convingere , umor rafinat și un profund comentariu legat de actualitatea povești .

Un spectacol în care comicul de situații și de caracter este punctat într-o lume încleștată in urmarirea propriilor interese și în care determinante devin țintele și răsturnările politice ale acestor confruntări . In această reprezentație revine   după o perioadă de timp îndelungată în rolul lui Zoe Trahanache, actrița Diana Cavallioti .

Vă așteptăm să vă bucurați de două povești excepționale pentru istoria modernă a teatrului românesc și universal .

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top