Comuna Marasu
Asezata in partea de vest a Insulei Mari a Brailei, comuna administreaza localitatile Marasu, Bandoiu, Mugureni, Plopi si Tacau. Toate satele sunt mentionate in documente din prima jumatate a secolului al XIX – lea.
Recensamant 2011 – Populatie totala: 2913
Adresa primarie: STR. PRINCIPALA, nr. 3, cod postal 817080
Telefon: 0239/696656
Website: NU DETINE
Ea se află în Insula Mare a Brăilei, pe malul unuia dintre cele două brațe ale Dunării, Dunărea Veche, reședința ei aflându-se la o distanță de 50 kilometri de orașul Brăila. Unul din punctele de atracție turistică din apropiere este parcul natural din Insula Mică a Brăilei. Lacul Zăton se află la 4 km de satul Mărașu.
SCURT ISTORIC
La sfârșitul secolului al XIX-lea, Mărașu era o târlă (așezare temporară) de pe teritoriul comunei Stăncuța și avea 166 locuitori. Comuna Mărașu s-a constituit în 1931, atunci ea având în compunere satele Agana, Băndoiu, Bou, Cojocaru, Frecăței, Iapa, Mărășu, Nedeicu, Salcia, Strâmba, Tacan și Zagna.
În 1950, comuna a fost arondată raionului Măcin din regiunea Galați și apoi (după 1956), raionului Hârșova din regiunea Dobrogea. Satul Strâmba a luat în 1964 numele de Măgureni, tot atunci desfințându-se și satele Atârnați și Iapa. În 1968, a revenit la județul Brăila, reînființat; tot atunci, s-a format și comuna Frecăței, cu sate desprinse din comuna Marasu, iar satele Cojocaru, Pantea, Scânteia și Zatna au fost comasate cu satul Mărașu.
FELICITARI PENTRU CA NE DATI INFORMATII DESPRE COMUNA MARASU…..DACA AR FI MAI DETALIATE AR FI EXTRAORDINAR…
Din pacate doar atat am gasit!