Comuna Marasu

Comuna Marasu

 

 

 

 

Asezata in partea de vest a Insulei Mari a Brailei, comuna administreaza localitatile Marasu, Bandoiu, Mugureni, Plopi si Tacau. Toate satele sunt mentionate in documente din prima jumatate a secolului al XIX – lea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recensamant 2011 – Populatie totala: 2913

Adresa primarie: STR. PRINCIPALA, nr. 3, cod postal 817080

Telefon: 0239/696656

Website: NU DETINE

Ea se află în Insula Mare a Brăilei, pe malul unuia dintre cele două brațe ale Dunării, Dunărea Veche, reședința ei aflându-se la o distanță de 50 kilometri de orașul Brăila. Unul din punctele de atracție turistică din apropiere este parcul natural din Insula Mică a Brăilei. Lacul Zăton se află la 4 km de satul Mărașu.

SCURT ISTORIC

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Mărașu era o târlă (așezare temporară) de pe teritoriul comunei Stăncuța și avea 166 locuitori. Comuna Mărașu s-a constituit în 1931, atunci ea având în compunere satele Agana, Băndoiu, Bou, Cojocaru, Frecăței, Iapa, Mărășu, Nedeicu, Salcia, Strâmba, Tacan și Zagna.

În 1950, comuna a fost arondată raionului Măcin din regiunea Galați și apoi (după 1956), raionului Hârșova din regiunea Dobrogea. Satul Strâmba a luat în 1964 numele de Măgureni, tot atunci desfințându-se și satele Atârnați și Iapa. În 1968, a revenit la județul Brăila, reînființat; tot atunci, s-a format și comuna Frecăței, cu sate desprinse din comuna Marasu, iar satele Cojocaru, Pantea, Scânteia și Zatna au fost comasate cu satul Mărașu.


View Larger Map

2 Responses to " Comuna Marasu "

  1. ANICUTA SECAREANU-VELEA spune:

    FELICITARI PENTRU CA NE DATI INFORMATII DESPRE COMUNA MARASU…..DACA AR FI MAI DETALIATE AR FI EXTRAORDINAR…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *