AU DEBUTAT ÎNSCRIERILE LA ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE „VESPASIAN LUNGU” BRĂILA
Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a dat startul
Read more...
Aflat la 60 km de Braila, catunul gara Faurei facea parte din comuna Surdila GrecI, iar numele provenea de la o localitate aflata la 5 km de gara, Faurei-sat. Stabilirea unui numar tot mai mare de negustori a dat Faurei-ului un caracter pronuntat comercial. Avantajata de pozitia sa, langa linia ferata care leaga Braila de Bucuresti, localitatea este unul din principalele noduri de cale ferata din tara.
Faurei a fost declarat asezare urbana dupa 1968.
Recensamant 2011 – Populatie totala: 3592
Adresa primarie: STR.REPUBLICII, NR. 38, cod postal 815100
Telefon: 0239/661424
Website: www.orasulfaurei.ro
Făurei este situat în nord-estul Câmpiei Române, pe malul drept al râului Buzău, la contactul sau limitele a trei mari subunități ale Câmpiei Române: Câmpia piemontană a Râmnicului (la nord și nord vest), câmpia de subsidență a Buzăului (la vest și sud vest) și câmpia Brăilei sau Bărăganul de Nord (la est și sud est).
SCURT ISTORIC
Inițial a fost un cătun al comunei Surdila-Greci, care în 1900 avea 218 locuitori și o biserică datând din 1843. Satul a crescut după realizarea căii ferate București-Galați, pe care a avut o stație, dar mai ales după ce a devenit nod feroviar, el fiind aflat la intersecția acestei căi ferate cu linia Fetești–Tecuci. În 1931, satul Făurei s-a separat, împreună cu satul Vizireni, de comuna Surdila-Greci și formând o comună de sine stătătoare. Odată cu reorganizarea administrativă a României în 1950, comuna Făurei a devenit reședință de raion în cadrul regiunii Galați. În 1968, odată cu reorganizarea administrativă, comuna a fost declarată oraș și arondată județului Brăila, satul Vizireni fiind transferat comunei C.A. Rosetti din județul Buzău.
LEAVE YOUR COMMENT