Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura

Orasul Faurei

 

 

 

Aflat la 60 km de Braila, catunul gara Faurei facea parte din comuna Surdila GrecI, iar  numele provenea de la o localitate aflata la 5 km de gara, Faurei-sat. Stabilirea unui numar tot mai mare de negustori a dat Faurei-ului un caracter pronuntat comercial. Avantajata de pozitia sa, langa linia ferata care leaga Braila de Bucuresti, localitatea este unul din principalele noduri de cale ferata din tara.

Faurei a fost declarat asezare urbana dupa 1968.

 

 

 

 

 

 

Recensamant 2011 – Populatie totala: 3592

Adresa primarie: STR.REPUBLICII, NR. 38, cod postal 815100

Telefon: 0239/661424

Website: www.orasulfaurei.ro

Făurei este situat în nord-estul Câmpiei Române, pe malul drept al râului Buzău, la contactul sau limitele a trei mari subunități ale Câmpiei Române: Câmpia piemontană a Râmnicului (la nord și nord vest), câmpia de subsidență a Buzăului (la vest și sud vest) și câmpia Brăilei sau Bărăganul de Nord (la est și sud est).

SCURT ISTORIC

Inițial a fost un cătun al comunei Surdila-Greci, care în 1900 avea 218 locuitori și o biserică datând din 1843. Satul a crescut după realizarea căii ferate București-Galați, pe care a avut o stație, dar mai ales după ce a devenit nod feroviar, el fiind aflat la intersecția acestei căi ferate cu linia Fetești–Tecuci. În 1931, satul Făurei s-a separat, împreună cu satul Vizireni, de comuna Surdila-Greci și formând o comună de sine stătătoare. Odată cu reorganizarea administrativă a României în 1950, comuna Făurei a devenit reședință de raion în cadrul regiunii Galați. În 1968, odată cu reorganizarea administrativă, comuna a fost declarată oraș și arondată județului Brăila, satul Vizireni fiind transferat comunei C.A. Rosetti din județul Buzău.


View Larger Map

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTENERI:

Back to Top