Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
198 Views

Poeta Livia Mihaela Frunză

Poeta Livia Mihaela Frunză

Livia Mihaela Frunză, s-a născut la data de 8 iunie 1986, în Brăila. A absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila iar studiile universitare şi postuniversitare le-a urmat în Bucureşti.

Debutează cu versuri publicate în ziarele locale “Brăila” şi “Ancheta”, în revista “Brăila eroică”, apoi în revistele “Literatorul”, “Cervantes” şi „Spiritualitate universală”. A obţinut premii la concursurile de creaţie literară din Brăila, respectiv „Universul copilăriei” şi „Radu Tudoran”.

Participă la cenaclul Ioan Tecşa din Bucureşti şi la emisiunea Portret de autor la Radio Shalom Romania.

Debut editorial în antologia Armonii baroq, Editura Granada, Bucureşti, 2007. Prezentă fie cu versuri, fie cu proză scurtă în următoarele antologii: Ȋnger şi demon, Editura Granada, Bucureşti, 2008, Paradisuri înşelătoare, Editura Granada, Bucureşti, 2009, Bal la palat, Editura Granada, Bucureşti, 2011, Cerul de jos, Editura Virtuală, Bucureşti, 2013 si Lacrimi de înger – Remember Mihail Grămescu, Editura Betta, Bucureşti, 2014.

În anul 2011 lansează volumul propriu de poeme Ţărmul visurilor mele, Editura Granada, Bucureşti, la Biblioteca Judeţeană din Brăila.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa profesorului Vasile Zbarcea, scriitorul Mihail Grămescu, jurnalistul Marian Gheorghe şi de către domnul Claudiu Brăileanu.

Lansarea volumului „Ţărmul visurilor mele” s-a bucurat de mediatizarea locală în ziarele brăilene Arcaşul şi Adevărul.

Aprecieri critice:

Profesorul Vasile Zbarcea: „Debutul Liviei Mihaela Frunză este cu atât mai binevenit, cu cât versurile poetei respectă nota clasică, spre deosebire de alţi mâzgălitori de hârtie actuali, atât de apreciaţi de unii critici… Tânăra scriitoare realizează o poezie a căutărilor, din care răzbate dorul de locurile natale şi de familie. Tot ceea ce simte, aşterne pe hârtie.

Scriitorul Mihail Grămescu: „Debutul… este unul spectaculos… datorită talentului, autoarei i se prefigurează un strălucit itinerar scriitoricesc (…)

În anul 2015, poeta Livia Mihaela Frunză a publicat la prestigioasa Editură Betta din Bucureşti cel de-al doilea volum de poezii, intitulat „Picanterii burleşti„, de data aceasta poeziile autoarei având un ton satiric.

Cel de-al doilea volum se va bucura de o lansare în vara acestui an în Bucureşti, cu promisiunea autoarei de a celebra evenimentul şi la Biblioteca Judeţeană din Brăila.

Poeta Livia Mihaela Frunză 1

Despre volumul „Picanterii burleşti” criticul literar Lucian Gruia, spune următoarele: „După un debut neoromantic şi sentimental, cu volumul de versuri Ţărmul visurilor mele (2011), Livia Mihaela Frunză şi-a descoperit „Drumul Damascului” scriind volumul Picanterii burleşti. Noua carte de versuri realizează trecerea de la sentimentalism la ironia tandră dar usturătoare. Noile poezii creează, în ansamblul lor, o frescă dură, aspră, realistă şi hilară a societăţii româneşti postdecembriste. (…)

Ultimul proiect al poetei Livia Mihaela Frunză este acela de a promova tinerele talente ale Brăilei şi de a le culege şi strânge roadele sufletului într-o antologie de poezie şi proză scurtă care se va intitula „Muguri de catifea” şi care va fi publicată de către Editura Betta din Bucureşti.

Iniţiativa acestei antologii cu tineri scriitori brăileni va fi dedicată exclusiv în memoria regretatului scriitor Mihail Grămescu, un mare antologator contemporan care a încurajat şi promovat mulţi tineri pe calea Frumosului.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top