Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
26 Views

Recital de Muzică Clasică, 12 iunie 2015

Recital de Muzică Clasică, 12 iunie 2015

Şcoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” organizeaza in data de 12 iunie 2015, la Casa Tineretului din Braila incepand cu ora 19.00 concertul absolventilor celebrii ai şcolii, derulat sub genericul „Bijuterii ale muzicii universale”.

Astfel mezzosoprana Florentina Soare şi tenorul Cristian Bălăşescu – absolventi ai clasei de canto clasic a doamnei profesoare Mariana Iordache ne vor incanta cu arii si duete de opera şi operetă din creatia marilor compozitori cum ar fi G. Rossini, G. Bizet, Fr. Lehar Richard si Johan Strauss şi alţii.

Mezzosoprana Florentina Soare nascuta in anul 1987, la Braila si-a inceput pregatirea vocala in cadrul Scolii de Arte si Meserii „Vespasian Lungu”, asa cum spuneam mai sus la clasa de canto a doamnei profesoare Mariana Iordache. In anul 2010, a absolvit Universitatea Natională de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Claudia Codreanu.

A căutat in permanentă sa se perfectioneze. In anul 2009 s-a pregatit cu soprana Mirella Freni, iar intre anii 2011-2013 cu soprana Eugenia Moldoveanu, iar din 2014 pana in prezent, se perfectioneaza sub indrumarea sopranei Leontina Vaduva si a mezzosopranei Elisabeth Cornelius Lund de la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria.

Chiar de la inceputul carierei, colaboreaza cu Opera din Craiova iar din anul 2014 este angajata ca solista, in cadrul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galati unde si-a facut debutul in opera „Carmen” de G. Bizet cu rolul titular, Printul Orlofsky din opereta „Liliacul” de J. Strauss si Baroneasa Schraeder din muzicalul „Sunetul Muzicii”.

Tenorul Cristian Bălăşescu s-a nascut in anul 1970 la Braila. In orasul de pe malul Dunarii si-a inceput desavarsirea vocala in cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, la clasa de canto clasic, sub indrumarea atenta a doamnei profesoare Iordache Mariana. In cadrul Universitatii „Hyperion”, intre anii 1994-1996, frecventeaza cursurile la Facultatea de Arte din Galati, sectia canto, clasa prof. Georgeta si Emil Pinghiriac. Ulterior, in anul 2009, este absolvent al Universitatii „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Interpretare Artistica, specializarea canto, la clasa prof. Corneliu Solovastru.

Maiestria interpretativa a tenorului Cristian Balasescu i-a adus colaborari cu diverse institutii nationale, dintre care amintim Opera Nationala Romana Bucuresti, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, Opera Romana Iasi, Teatrul de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta, Opera Brasov etc. Abordeaza de-a lungul carierei artistice si roluri in comedia muzicala, teatrul muzical pentru copii, revista si estrada.

Din anul 2006 isi desfasoara cu succes activitatea artistica, ca prim solist, in cadrul Operei Nationale Romane din Timisoara, sub conducerea si indrumarea maestrului Corneliu Murgu.

La pian ii va acompania Valentina Popovciuc – absolventa a Conservatorului de Stat „Ciprian Porumbescu” din Chişinău, iar in prezent asistent universitar la Universitatea “Dunarea de Jos” Galati – Facultatea de Arte la disciplina acompaniament canto si lied – oratorio.Tototodata este maestru- corepetitor la Teatrul Muzical “Nae Leonard”din Galati si profesor de pian la Liceul de Arte “D. Cuclin”din Galati. Cu o vasta experienţa în domeniu, de-a lungul timpului a colaborat cu artişti celebrii astfel ca doamna Valentina Popovciuc a obţinut increderea artiştilor şi renumele de cel mai bun corepetitor de pe plan local.

Spectacolul va fi prezidat şi prezentat de către doamna prof. Marilena Niculescu, absolventă a Conservatorului “Cipriran Porumbescu” Bucuresti, fost director adjunct al Liceului de Artă”Hariclea Darclee” şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Brăila. {n prezent profesor de pian la Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” şi la Liceul de Arte “H. Darclee”- specialist în Istoria Muzicii şi Forme muzicale.

Acest recital face parte din cadrul Programului minimal „Şi noi am fost Şcoala Populară de Arte”.

Intrarea este liberă!!!

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top