Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
70 Views

Weekend teatral la teatrul Maria Filotti

Weekend teatral la teatrul Maria Filotti

Teatrul Maria Filotti  Braila vă invită sâmbătă, 3 mai, de la ora 18.00 la sala mare la spectacolul „Liliom”, cea mai recentă premieră a teatrului, o poveste emoţionantă, un spectacol profund, construit magistral de regizorul Victor Ioan Frunză, cu un decor spectaculos gândit de Adriana Grand şi pe acordurile muzicii originale compusă de Tibor Cári  . Trupa de actori trece cu brio acest dificil examen generat de un text cunoscut şi jucat la nivel mondial, scris de Ferenc Molnár , text care a avut parte de mari distribuţii, în teatru sau în cinematografie.

În distribuție: Alin Florea (Liliom), Nicoleta Hâncu (Julika, menajeră), Emilia Mocanu (d-na Muskát, patroană), Corina Borş / Narcisa Novac (Mari, prietena lui Julika), Andrei Huţuleac (Ficsur, șuţ, apoi predicator în cer), Valentin Terente (Comisarul de poliţie, pe pământ şi în cer), Zane Jarcu (Berkovici, detectiv pe pământ şi în cer), Silvia Tariq (d-na Hollunder, fotograf), Adrian Ștefan (Hugó, logodnicul lui Mari, apoi soţul ei), Valentin Terente (Linzmann, casier), Alexandru Marin (Kádár István, sinucigaş de treabă și un Polițist), Flori Popa (dr. Reich, avocat sinucigaş), Iulia Vasilescu (Luiza, fata lui Julika), Ionel Spălatu (medicul și un Polițist), Alexandru Marin (strungarul), Andrei Mocanu, Sorin Dragu, Bianca Maria Popa (copiii strungarului: Bakcsi Kata, Fazakas Tamás) .În orchestră: Alin Stoian, Andrei Petrescu, Victor Țigănuș, Trufia Petru.

Recent ,  în cadrul Galei UNITER care s-a desfăşurat la Palatul Culturii din Târgu Mureş, actriţă Nicoleta Hâncu a fost  recompensată cu premiul „Pentru cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Rolul pentru care i s-a atribuit acest valoros premiu este Elmire din spectacolul „Tartuffe” de Molière, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, producţie a Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Bucureşti. Regizorul  Victor Ioan Frunză,  a propus-o Teatrului Maria Filotti  pentru a interpreta rolul principal, Julika, în tulburătorul spectacol „Liliom” de Ferenc Molnár.

Duminică, 4 mai orele 18.00 , în ultima zi a acestei mini vacanţe,   este programat  spectacolul „Leonce şi Lena” de Georg Bűchner, în regia  tânărului ,dar deja consacratului Vlad Cristache. Un spectacol modern, dinamic, rafinat, plin de lirism, poezie şi filosofie, o trupă plină de har şi poftă de joc, o poveste de dragoste ca în basme, cu multiple trimiteri în contemporaneitate.

Un decor poetic, oarecum suprarealist, o lume a fanteziei cromatice însoţită de interpretarea inspirată a lui Ionuţ Vişan (Leonce), Corina Borş (Lena), Constantin Cojocaru (Valerio), Ramona Gîngă (guvernanta), Narcisa Novac (Rosetta), Valentin Terente  (regele), alături de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Ştefan, Costică Burlacu ş.a.Coloana muzicală a spectacolului, una inspirată, originală este interpretată live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Ambele spectacole oferite în acest week-end vor intra în cursul lunilor mai şi iunie într- un intens program de deplasări şi participări la festivaluri.

Comentarii

PARTENERI:

Back to Top