Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
252 Views

De Sânziene să îmbrăcăm Brăila în IE!

De Sânziene să îmbrăcăm Brăila în IE

Miercuri, 24 iunie 2015, ora 16.30, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila celebrăm Sânzienele și Ziua Universală a IEI, ediţia a 3-a, proiect iniţiat de „La Blouse Roumaine”. Cu acest prilej sărbătorim un an de la înfiinţarea grupului Poveştile IEI Brăila – Galaţi, atelierul la care brăilencele, dar şi gălăţencele, învaţă cum se coase o ie autentică.

Publicul brăilean este invitat la un eveniment plin de culoare şi sunet, pentru că, pe lângă admirarea multicolorelor ii nelipsite, cel puţin în această zi, din ţinuta doamnelor, va putea asculta şi viziona Grupul Vocal „Mirceanca” din Mircea Vodă și dansurile populare ale Ansamblului Folcloric „Constantin Condruz” Gemenele. De asemenea, va avea loc o originală paradă de costume tradiţionale româneşti din colecţia privată Alexandra Pogăcean prezentată de frumoşii şi inimoşii tineri din organizaţia Cercetaşii României – Centrul Local Brăila.

Nu au fost uitaţi nici copiii, pentru ei se pregăteşte un atelier în care aceştia se vor familiariza cu simbolurile utilizate în modelele tradiţionale româneşti şi vor realiza primele lor „semne cusute”.

La Biblioteca Judeţeană sărbătoarea începe de dimineaţă, brăilenii care vor veni îmbrăcaţi cu o ie sau cu o cămaşă tradiţională şi vor solicita permis de utilizator vor beneficia în mod gratuit de acesta, iar la Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă vor putea admira o mini-expoziţie cu specific popular ce conţine obiecte din colecţiile profesoarelor Gicuţa Caragaţă şi Nicoleta Stanciu.

„Sărbătoarea de Sânziene este un prilej ca să învăţăm să ne bucurăm din nou de valorile care dau identitate unui popor, să intrăm în contact cu lucrurile autentice şi să strângem iubitorii de frumos la un loc. Pentru acest lucru, organizatorii, grupul Poveştile IEI Brăila-Galaţi şi Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila aşteaptă cât mai mulţi brăileni, de preferinţă îmbrăcaţi în ie sau în cămaşă, să se alăture acestui eveniment”, precizează Corina Ciuraru, coordonatorul proiectului Poveştile IEI Brăila – Galaţi.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top