Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
34 Views

Sport si sanatate in aer liber – izvor de energie!

Sport si sanatate in aer liber

Asociatia Clubul de Turism Proilavia Braila deruleaza proiectul în perioada 1 iulie – 30 octombrie 2015 ce are ca scop principal conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (8-30 ani) de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice, de mișcare și sportive în aer liber. Proiectul se desfășoară in județul Brăila – municipiul Brăila, orașul Însurăței, comuna Traian, comuna Tichilesti, comuna Baraganu, comuna Ciocile.

Sute de copii si tineri au o alternativa sanatoasa in vacanta de vara cu sprijinul Asociatiei Clubul de Turism Proilavia, o organizatie plina de energie,idei si activitati inedite si nonformale.

Concursuri, plimbari cu biciclete, minicros, badminton,volei, fotbal,orientare turistica,super rugby (rugby tag), gimnastica, sarituri cu coarda si cercuri, jocuri cu mingi, stafete,olimpiada vesela, alergare, jocuri d emiscrae nonformale -toate au fost pe placul participantilor. Astfel, am venit in intampinarea copiilor si tinerilor si i-am ajutat sa aibă un stil de viata sanatos, sa lucreze in echipa, fairplay si spirit de competitie. Activitatile se desfasoara atat in locuri frecventate de copii si tineri, in parcuri, pe trotuare in jurul blocurilor si la scari de bloc, in curtea scolilor in mediul rural, precum si in alte spatii nonformale.

Astfel, numarul de ore petrecut de copii si tineri in natura, in aer liber, practicand un sport sau facand miscare a crescut si asta inseamna pentru toti un stil de viata sanatos. Sportul nu se adreseaza numai performerilor, acesta trebuie incurajat si promovat ca sport de masa, ca o forma alternativa nonformala cu implicatii majore- educatie, cultura, familie, comunitate.

In acelasi timp derulam o campanie de informare privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale, dar si privind modul de nutritie si alimentatie sanatoasa. Importanţa acordată unei nutriţii bune în timpul copilăriei este în conformitate cu Strategia europeană a Organizatiei Mondiale a Sanatatii- pentru sănătatea şi dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor, nutriţia fiind unul dintre cele şapte domenii prioritare de acţiune. Forumul European pentru Tineret a identificat „nutriţia şi stilul de viaţă sănătos” ca fiind domeniile cheie pentru sănătatea tinerilor şi starea de bine a acestora.

Proiectul este finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean – cultură, culte, sport pentru anul 2015.

Mai multe informatii precum si programul de desfasurare il gasiti la AICI

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top