Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
149 Views

Fotografia aeriana, interzisa in Romania!

fotografie_aeriana_primaria_braila_fotoaerian

In 21 ianuarie 2014, Ministerul Transporturilor a emis ordinul nr. 8/2014 pentru stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord.
Acest ordin interzice montarea aparaturii foto si video pe orice fel de avion/drona/multicopter fara autorizatie. Pe langa aceasta interzicere inexplicabila, orice aparat de zbor care depaseste 1 Kg necesita autorizatie si omologare.
Tot acest ordin impune cererea unei autorizatii de zbor cu 45 de zile inainte de decolarea oricarei aeronave fara pilot la bord.
Pilotii de aeromodelism din Romania au declansat semnarea unei petitii care cere Guvernului anularea acestei legi: ”Orice cunoscator de aeromodelism stie ca conditiile meteo se pot schimba de pe o zi pe alta. Astfel o autorizatie ceruta cu 45 de zile inainte, poate devenii fara rost daca ploua sau este vant puternic. Aceasta cerinta face ca fotografierea si filmarea aeriana sa devina istorie in Romania. Daca sunteti de acord cu noi, ca acest ordin este lipsit de orice ratiune, va rugam sa semnati petitia pentru anularea ordinului nr. 8/2014 la adresa:

SEMNEAZA PETITIA!

Comentarii

2 COMMENTS
  1. cri

    nu merge linkul de petitie…

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTENERI:

Back to Top