Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
10 Views

Muzeul Brăilei „Carol I” va găzdui conferința Pasaje disputate din Noul Testament

Muzeul Brăilei Carol I va găzdui conferința  Pasaje disputate din Noul Testament

Miercuri, 8 aprilie, la ora 17, la inițiativa Clubului Rotary din Brăila, Muzeul Brăilei „Carol I” va găzdui conferința Pasaje disputate din Noul Testament, cu o introducere pascală, susținută de dr. Cristian Badiliță. Printre subiectele abordate: începuturile tradițiilor pascale, personaje din Miercurea Mare: Iuda și Maria Magdalena, Paștele blajinilor.

Cristian Bădiliță este doctor în istoria creștinismului. Teza – Les métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise – susținută la Universitatea Paris IV Sorbona, a fost apreciată cu calificativul summa cum laude și a primit premiul Solomon Reinach al Asociației Eleniștilor din Franța. În Occident s-a specializat în literatura patristică greacă și latină, făcând parte și din grupul de traducători ai „Bibliei de la Alexandria”, sub coordonarea lui Marguerite Harl.

În 2001 a început o colaborare cu New Europe College din București, organizând două colocvii internaționale despre Ioan Casian și despre actualitatea Părinților Bisericii. A organizat un al treilea colocviu internațional, despre patristică și ecumenism, în cadrul Universității din Constanța. Cele trei volume, ca și teza de doctorat, au apărut la editura pariziană Beauchesne. Tot în cadrul Colegiului Noua Europă, a coordonat, din 2003 până în 2011, împreună cu Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, traducerea comentată a Septuagintei, proiect publicat în colaborare cu editura Polirom și Fundația Anonimul. A coordonat prima editare științifică a scrierilor lui Nicolae Steinhardt, apărute la editura Humanitas.

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top