Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
68 Views

O performanta deosebita: Lil Style poate merge la Las Vegas

LiL-Style-o-trupa-braileana-pentru-Las-Vegas

Școala de dans Lil Motion Dance School Brăila a reușit la jumătatea lunii martie o performanță deosebită la Official National Qualifier HHI România, prin locul 3 obținut având dreptul să reprezinte România la World Hip Hop Dance Championship, competiție care va avea loc în perioada 5-10 august 2014 la Las Vegas.

LiL MoTioN Dance School a participat cu 4 trupe în semifinala de la HHI Romania, Noisy LiL și LiL Style Juniors, la categoria de vârstă 7-12 ani și LiL Who și LiL Style la categoria de vârstă 13-18 ani. Clasarea pe locul 3 a adus mare bucurie pentru cele șapte fete de la LiL Style, dar participarea la cea mai mare competiție mondială de Hip-Hop depinde de eventualii sponsori, care să-i ajute pentru a-şi permite o deplasare costisitoare. Visul celor șapte fete și al coregrafei lor, Liliana Stan, este să reprezinte Brăila și România la marile competiții de dans din lume. Juriul a apreciat foarte mult conceptul dansului prezentat de trupa brăileană, în care au inclus și un dans tradițional românesc, lucru care ar putea să prindă foarte bine în fața juriului de la Las Vegas.

Performante-obtinute-cu-multa-munca

Liliana Stan, coregrafa și managerul LiL MoTioN Dance School:

Am demostrat că se poate. Am muncit mult pentru a ocupa poziţii de top la cele mai cunoscute concursuri şi competiţii la nivel naţional. Am făcut eforturi pentru a reprezenta România în competiţii din Europa, unde am purtat cu mândrie tricolorul. Sperăm să o putem face și în continuare, să punem Brăila pe harta dansului mondial.

LiL Style a fost înființată în 2007 și a avut inițial cinci membre în trupa de dans, iar între timp au mai venit altele, au mai plecat din cele care au început, și în actuala formulă se regăsesc din ianuarie 2014, când celor șase fete care erau în trupă li s-a alăturat mezina trupei, Laura Tudose, în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a V-a la Școala “Mihu Dragomir”. Celelalte componente ale trupei care au obținut dreptul de a reprezenta Brăila la Las Vegas sunt: Diana Peneș – 18 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”; Daniela Gavrilă – 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”; Ioana Talancă – 17 ani, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”; Andreea Colț – 15 ani, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”; Alexandra Grosu – 15 ani, elevă la Școala “George Coșbuc”; Elena Pitulice – 15 ani, elevă la Școala “Dimitrie Cantemir”, care s-a alăturat trupei în 2013.

Zestrea de cupe si medalii a Lil Motion Dance School

 

LiL Style a participat până în etapa finală la prima ediție a emisiunii ”Românii au talent”, în 2009 și 2010 s-au clasat pe locul 2 la campionatele naționale de la Oradea, în 2010 și 2011 au obținut locul I la HHI România. În primul an de la înființare au reușit să obțină un meritoriu loc 21 la Campionatul Mondial din Austria. Fetele Lilianei Stan se pot mândri cu multe premii internaționale la concursuri desfășurate în Polonia, Ungaria, Croația, Serbia sau Bulgaria.

 

Fetele de la LiL Style, la unul dintre antrenamentele lor, încrezătoare că vor găsi în cele din urmă sprijinul necesar pentru a participa la concursul din Las Vegas:

Cu feedback-ul primit din partea juriului HHI România, vom face modificări în coregrafie pentru a o îmbunătăți, astfel încât să putem ajunge în finala celei mai mari competiții de hiphop din lume. Suntem mândre de naționalitatea nostră și de cultura pe care o avem, de aceea coregrafa noastră, Liliana Stan, a introdus, la încurajările regulamentului HHI, dansul folcloric românesc Călușul, care a impresionat juriul HHI România, dar și publicul prezent în sală. Având în vedere costurile acestei deplasări, avem mare nevoie de sponsorizări. Putem încerca să ridicăm tricolorul pe tărâmul american, putem să ne facem țara și orașul nostru cunoscute pe tot globul.

 

sursa: www.probr.ro

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top