Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
19 Views

Spectacolul Poveşti de familie de Biljana Srbljanovic la Teatrul Maria Filotti

IMG_8779

Teatrul Maria Filotti  va relua la acest sfârşit de săptămână ,  vineri 22 noiembrie şi  sâmbătă, 23 noiembrie , de la orele 18.00, în Sala Studio  spectacolul  Poveşti de familie de Biljana Srbljanovic regizat de  Vlad Cristache.   Duminică 24 noiembrie,  de la orele 18.00 , în  Sala Mare este programată comedia poliţistă Papagaliţa şi Curcanul de Robert Thomas , regia Radu Nichifor . Alături de talentaţii actori ai Teatrului Maria Filotti-  Monica Zugravu Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Ştefan, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu  va juca şi actorul Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Fani Tardini din Galaţi.

Poveşti de familie o producţie de referinţă a teatrului ,  regizat de Vlad Cristache, este un spectacol plin de dinamism, o poveste  scenică captivantă, spusă de tineri extraordinar de talentaţi. Pe regizorul Vlad Cristache în mod sigur îl recomandă  , colaborarea cu teatrul brăilean(începută în anul 2010  odată cu montarea spectacolului Peer Gynt, producţie pentru care a fost nominalizat în 2011 la Premiul de Debut al Galei Premiilor UNITER).

IMG_8831

Poveşti de familie de Biljana Srbljanovic este un spectacol  realizat în 2011 ,prezent în selecţia oficială a Festivalului  Naţional de Teatru, ediţia 2012, aspect esenţial pentru  regizorul  Vlad Cristache , fapt care il recomandă  drept unul dintre cei mai talentaţi tineri regizori  ai momentului. În distribuţia spectacolului se regăsesc trei actori tineri, remarcabili, Silviu Debu, cel pe care l-aţi văzut  într-un rol excelent în spectacolul Urâtul al Teatrului de Comedie din Bucureşti, spectacol regizat tot de Vlad Cristache şi prezentat cu succes la ediţia din acest an a Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila. Ionuţ Vişan, unul dintre cei mai curtaţi tineri actori şi Alexandra Sălceanu completează această fericită echipa  artistică, alături de Emilia Mocanu, actriţa Teatrului Maria Filotti, de asemenea cu un rol de substanţă. Scenografia spectacolului, inspirat aleasă de Gheorghe Mosorescu, nuanţează excelent  ideea regizorală.

Vineri 22 noiembrie,  ii invitam  la  Poveşti de familie,  pe toţi cei care  iubesc în egală măsură teatrul , dar şi  drumul de la istoria recentă a Europei  la teatru,  pe cei interesaţi de istorie , cultură şi valori umaniste la un posibil şi necesar dialog . După reprezentaţie,  echipa de artisti şi managerul teatrului ii invită pe spectatori  la o discuţie- dezbatere despre tema spectacolului –  o tulburătoare  propunere de teatru în teatru, unde intuim frustrarea şi disperarea unei Iugoslavii post-socialiste.

Întâlnirea este  parte  integrantă din programul managerial al directorului  teatrului Lucian Sabados,  bazat pe creativitate şi performanţă, având  ca scop  încurajarea tinerilor regizori şi actori ,  axat   pe consolidarea şi fidelizarea   legăturilor  cu  publicul  brăilean .

 

 

Comentarii

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top