Braila pe bune – Istoria Brailei, Evenimente Braila, Personalitati brailene, Cultura
83 Views

Teatrul Maria Filotti in cadrul Zilelor Brailei

Teatrul Maria Filotti in cadrul Zilelor Brailei

Teatrul Maria Filotti prezintă  o serie de spectacole și evenimente inedite   în cadrul programului  de manifestări dedicat Zilelor Orașului  Brăila,  organizat de Primăria Brăila în perioada 14-17 august 2014.

Joi , 14 august de la ora  20.00,  in curtea interioară a Bibliotecii Județene Panait Istrati va fi organizată o masă rotundă dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea scriitorului brăilean Panait Istrati,  cu participarea unor importante personalități ale istoriei și criticii literare , precum și a două mari nume  ale  lumii teatrale .Este vorba despre    Cătălina Buzoianu , regizor artistic , cea care a montat la Brăila doua spectacole de referință pentru Teatrul Maria Filotti – Chira Chiralina și Mediterana , ambele inspirate din  opera lui Panait Istrati , precum  si  apreciatul actor , regizor și fost director al Teatrului Maria Filotti ,  Constantin Codrescu , cel care în anul 1984 a montat la Brăila spectacolul Martor si Judecator de Ion Balan , inspirat din viața marelui autor brăilean omagiat  . Cu aceasta ocazie Teatrul Maria Filotti va prezenta în premiera filmul Eu, tu ,noi , Panait Istrati  in regia Ancăi Cismaru.

Teatrul Maria Filotti in cadrul Zilelor Brailei2

Vineri 15 august,  in Grădina Publică pe o scenă special amenajată de teatru , de la ora 21.00 va avea loc cel de-al șaselea eveniment  T.M.F. Independent . Cu acest prilej  va fi oferit spectacolul  Visul unei nopti de gală , one man show cu Alin Florea, pe un text si acompaniat la pian de Cornel Cristei, in regia lui Radu Nichifor.În deschidere, Reflexii lirice  susținute de actriţa Wanessa Radu, acompaniată la pian  de Cornel Cristei.

Sâmbătă 16 august , pe aceeiași scenă aplasată în Grădina Publică de la orele 11.30 este programat marele succes de public – Bagheta magică , un spectacol de magie cu  scenariul și regia semnate de   Andrei Teașcă. Seara , de la ora 20.30 în același spațiu , în organizarea Casei de Cultură, dar sub consilierea  conducerii teatrului  , este pregatit un adevărat maraton de jazz si blues susținut de două trupe cosacrate brăilene : Band-ul Moonlight Shadow  avându-i in  componenţă pe  Cornelia Buzoianu – voce, Crin Grigore – chitară, Cristian Cazan – chitară și a îndrăgitei trupe Out of signal formată din Silviu Paraschiv – chitară, voce  , Alex Mușat- tobe, voce , Ionuț Drăghici-bass, voce . Regalul de muzică de calitate va fi continuat de super trupa de blues Nightlosers și de  renumitul  lider    Hanno Hoffer.

Duminică 17 august,  de la ora 21.00 în grădina restaurantului Boema este pregătit T.M.F. Independent 7, cu spectacolul Ochiul și Timpanul în interpretarea și concepția artistică a binecunoscutului caricaturist Costel Patrașcanu și a cantautorului de muzica folk  Daniel Iancu .

De asemenea, Teatrul Maria Filotti în un semn de omagiu adresat atât publicului fidel , dar  și marilor creatori de spectacole  la Brăila ,  programează în serile de 14,15,16 august ț de la ora 21.00 ,  în fața intrării  în teatru , din strada Mihai Eminescu,  o serie de proiecți antologice din spectacole , sub genericul Nostalgic T.M.F. ,  dedicate marilor personalități regizorale:  Cătălina Buzoianu ( 14 august ) , Radu Afrim ( 15 august ) și Victor Ioan Frunză ( 16 august ).

Precizăm că,  participarea publicului este liberă  la toate manifestările organizate în cadrul Zilelor Brăilei , cu excepția evenimentului T.M.F. Independent 7 , organizat la restaurantul Boema . Biletele pentru acest   evenimentul  pot fi procurate de la contabilitatea teatrului , acces -intrare actori , strada Mihai Eminescu , zilnic( luni – vineri ) orele 9.00-15. 00.

 

Comentarii

Alte articole
PARTENERI:

Back to Top